Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:35

Vanity Fair: Προτείνει τη Μεσσηνία για last minute διακοπές

Γράφτηκε από τον

"Ψήφο" εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στη Μεσσηνία δίνει το ιταλικό μέσο “Vanity Fair”, προτείνοντας οχτώ μέρη σε Κυκλάδες, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη που θα ενθουσιάσουν με την ομορφιά τους κάθε ταξιδιώτη, όντας όπως υπογραμμίζει οι καταλληλότεροι προορισμοί για last minute διακοπές.

Το δημοφιλές μέσο που εμπιστεύονται εκατομμύρια αναγνώστες προτείνει προορισμούς που θα εντυπωσιάσουν τους Ιταλούς για τις απομονωμένες παραλίες, τη θεσπέσια κουζίνα, την πλούσια ιστορία και την ελληνική κουλτούρα. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται η Αστυπάλαια ως το νησί της αειφορίας με τη γαλήνια αύρα, η Ίος που συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικά νερά και αρχαία μνημεία, καθώς και η Ελούντα ως ο απόλυτος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τους Λειψούς, την Αντίπαρο με τα λευκά παραμυθένια σοκάκια, την καλαίσθητη Τήνο, την εντυπωσιακή Χαλκιδική με τις αναρίθμητες παραλίες και τη Μεσσηνία με τα γραφικά ψαροχώρια και τους απέραντους ελαιώνες.

Όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο για τη Μεσσηνία, όμορφες παραλίες, ιστορικά κάστρα, γραφικά ψαροχώρια, ατελείωτοι ελαιώνες, παραλιακά και ορεινά μονοπάτια με υπέροχη θέα περιμένουν τους ταξιδιώτες να τα ανακαλύψουν. «Η Μεσσηνία, στη νοτιοδυτική γωνία της Πελοποννήσου, προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες που μπορούν να κάνουν τις διακοπές ξεχωριστές. Εδώ μπορείτε να βρείτε μαγευτικά μέρη όπως την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με τον ημικυκλικό μπλε κόλπο ή τα πανοραμικά κάστρα που μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, όπως αυτό που "σκαρφαλώνει" στον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου η θέα -όπως λένε οι ντόπιοι- βλέπει τη νύχτα μέχρι τα φώτα της Μάλτας» τονίζει το αφιέρωμα, συμπληρώνοντας πως για όσους αγαπούν την ιστορία, υπάρχουν μοναδικά μέρη όπως το Νεόκαστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια της Ελλάδας ή ο οικισμός της Κορώνης, με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά δρομάκια.

«Οι λάτρεις της φύσης μπορούν επίσης να κάνουν ένα ταξίδι στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, βιότοπο σπάνιων πουλιών και ζώων, όπως τα φλαμίνγκο ή ο αφρικανικός χαμαιλέοντας. Και μετά, φυσικά, υπάρχουν οι ονειρεμένες παραλίες, όπως η Χρυσή Ακτή (γνωστή και ως Διβάρι), που βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή ή μικροί και γραφικοί όρμοι με βαθιά νερά, όπως το Στόμιο, ή ακόμα και ακτές όπως το Μάτι και Λαγκούβαρδος, ιδανικός για σέρφινγκ και άλλα θαλάσσια σπορ» καταλήγει η περιγραφή.