Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:27

Καλαμάτα: Επέκταση χώρων στάθμευσης αεροσκαφών ζήτησαν οι ξενοδόχοι από το Υπερταμείο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Επέκταση χώρων στάθμευσης αεροσκαφών ζήτησαν οι ξενοδόχοι από το Υπερταμείο

 

Την άμεση επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών στον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" για να μην χαθεί η επόμενη χρονιά ζήτησαν από τον πρόεδρο του  Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και ο γραμματέας της Ενωσης Δημήτρης Πατριαρχέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων: "Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον οποίο τέθηκε το πάγιο αίτημα των ξενοδόχων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Πρόκειται , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που θα επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του χώρου parking του αεροδρομίου Καλαμάτας χωρίς την υποχρέωση    αναζήτησης εκ μέρους των αεροπορικών εταιριών άλλων αεροδρομίων μέχρι την επόμενη απογείωση των αεροσκαφών, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Όπως τονίζεται, αφενός προκαλεί επί πλέον χρεώσεις στις αεροπορικές εταιρίες με επίπτωση στους ναύλους και αφετέρου αποτρέπει πολλούς αερομεταφορείς να επιλέξουν    την Καλαμάτα ως τόπο προορισμού διακοπών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι, παρά τη διεθνή ζήτηση που παρουσιάζει η Μεσσηνία, στερείται , εξαιτίας αυτού του τεχνικού ζητήματος, σημαντικού μεριδίου της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς με ότι αυτό σημαίνει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την ουσιαστική και εποικοδομητική, όπως αναφέρει, συνάντηση στην    οποία    μετείχαν    και    υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπερταμείου το οποίο θα προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση εναλλακτικών τεχνικών έργων για να επιλυθεί το πρόβλημα    με την αναδιάταξη των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση του αναγκαίου χώρου στάθμευσης , πράγμα που εκκρεμεί εδώ και αρκετό διάστημα, παρά τη δημοσίευση της πρώτης φάσης αξιοποίησης του αεροδρομίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

 


NEWSLETTER