Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 11:38

Θερμή υποδοχή τουριστών από Μόσχα

Γράφτηκε από τον
Θερμή υποδοχή τουριστών από Μόσχα

Με την ελπίδα αλλά και τη βεβαιότητα ότι το 2014 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό του τόπου μας, φορείς και επαγγελματίες της Καλαμάτας υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο 69 τουρίστες από τη Ρωσία, που ήρθαν με την πτήση της Aegean από τη Μόσχα.

Ηταν μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση καλωσορίσματος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Οι περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες θα κάνουν διακοπές στο "Filoxenia" και στην Costa Navarino.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτα Ντίντα παρατήρησε ότι «το αεροδρόμιο Καλαμάτας υποδέχεται πτήσεις από όλη την Ευρώπη» και σημείωσε: «Είμαστε όλοι μαζί. Πήγε εξαιρετικά καλά η σεζόν. Ελπίζουμε κάθε χρόνο να είμαστε και πιο ψηλά στον τουρισμό».
Η αντιπρόεδρος Πόλα Κούλη ανέφερε ότι «φέτος πολλαπλασιάστηκαν οι πτήσεις από τη Ρωσία» κι επεσήμανε: «Υποστηρίζουμε τη γραμμή της Μόσχας. Μια καλή υποδοχή είναι το ήμισυ του παντός».
Ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης παρατήρησε πως «η φετινή ήταν καλή χρονιά για μας» κι ενημέρωσε: «Οι πτήσεις του εξωτερικού ήταν 60% πάνω και του χρόνου θα είναι ακόμα πιο πάνω κατά 50%. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε πτήσεις από τη Μόσχα και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου από τη Στοκχόλμη. Περιμένουμε και νέους προορισμούς του χρόνου. Θα έχουμε σύνδεση με Γαλλία και Αγγλία και με περισσότερους προορισμούς από τη Γερμανία».
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Γιάννης Μανέττας επεσήμανε ότι «στηρίζουμε τις πτήσεις του εξωτερικού και τον εσωτερικό τουρισμό» και τόνισε πως «το αεροδρόμιο είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε».
Ο εκπρόσωπος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Κώστας Ανδριανόπουλος δήλωσε ότι «θα είμαστε κοντά σε κάθε πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» κι ενημέρωσε πως «θα πάμε στην έκθεση "Philoxenia", το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη».
Ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Τριγκιλίδας προέτρεψε τον κόσμο να αποκτήσει περισσότερη τουριστική συνείδηση κι εξέφρασε την ελπίδα και τη βεβαιότητα για «περισσότερες αφίξεις, περισσότερους τουρίστες το 2014».
Ο συνάδελφός του Βασίλης Ζαφειρόπουλος εκτίμησε ότι «η τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη του χρόνου».


NEWSLETTER