Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 19:49

Αύξηση επισκεπτών 20% τα Σαββατοκύριακα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Αύξηση επισκεπτών 20% τα Σαββατοκύριακα στη Μεσσηνία

Η Μεσσηνία καθιερώνεται ως προορισμός για τα Σαββατοκύριακα προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες που αναζητούν  απόδραση από την καθημερινότητα. Αυτό αποδεικνύουν και τα στοιχεία από τα διόδια της Βελιγοστής, σύμφωνα με τα οποία τα Σαββατοκύριακα η κίνηση των οχημάτων στη νέα εθνική οδό παρουσιάζεται αυξημένη από 20% έως 30% σε σχέση με τις καθημερινές. 

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία "Μορέας" για τη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Βελιγοστής, το Σεπτέμβριο η κίνηση τα Σαββατοκύριακα ήταν αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με τις καθημερινές, τόσο προς την Μεσσηνία όσο και προς την Τρίπολη και την Αθήνα. Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού η αντίστοιχη κίνηση ήταν αυξημένη κατά 30% σε σύγκριση με τις καθημερινές. 

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται από την Αττική, αλλά δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από τους νομούς της Πελοποννήσου. Μάλιστα πολλοί Αρκάδες έρχονται για καφέ ή για ποτό στην Καλαμάτα και επιστρέφουν στη συνέχεια στο σπίτι τους. Ολα αυτά δε χρειάζεται κάποιος να διαβάσει τα στοιχεία του "Μορέα" για να τα διαπιστώσει. Αρκεί να ρίξει μια ματιά στους δρόμους τα Σαββατοκύριακα και θα διαπιστώσει αφενός ότι η κίνηση είναι αυξημένη και αφετέρου ότι κυκλοφορούν περισσότερα  αυτοκίνητα με μη μεσσηνιακές πινακίδες από όσα κυκλοφορούν τις καθημερινές. 

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER