Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 13:06

Nestor Wines: Για μία οινοτουριστική εμπειρία πληθωρική ζωηρή & ακριβώς δίπλα στους αμπελώνες

Nestor Wines: Για μία οινοτουριστική εμπειρία πληθωρική ζωηρή & ακριβώς δίπλα στους αμπελώνες

 

 

Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της Μεσσηνίας, το Nestor Wines “ψιθυρίζει” το δικό σου οινοτουριστικό βίωμα με διαφορά.

 

Σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, τοπία που σαγηνεύουν αλλά και μία γαστρονομική κουλτούρα που πείθει και τον πιο απαιτητικό, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στον τόπο με έναν διαφορετικό και κυρίως οινικό τρόπο.



Κάτι τέτοιο συνεπάγεται με μία οινοτουριστική εμπειρία πληθωρική, αυθεντική και ζωηρή η οποία πραγματοποιείται στο Nestor Wines, ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της περιοχής. Το οινοποιείο Nestor το οποίο είναι ο Πρώην Οινοποιητικός Συνεταιρισμός και βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες και ιδιαίτερες περιοχές στον Πύργο Τριφυλίας περιτριγυρισμένο από αμπελώνες και ελαιώνες προσφέρει στον επισκέπτη εμπειρίες που πάνε γάντι σε κάθε εποχή. Εμπειρίες με τον τόπο, την κουλτούρα, την ιστορία, την τοπική κοινωνία και φυσικά το κρασί. Εμπειρίες που στόχος είναι να φέρουν τον επισκέπτη πιο κοντά στη φύση, στους θησαυρούς της, στην ιστορία και στη γαστρονομική φιλοσοφία της περιοχής.


Οινοτουρισμός από το Α έως και το Ω!


Από τους αμπελώνες & παραγωγική μονάδα μέχρι το κελάρι και το μουσείο παραδοσιακών εργαλείων.


Μέσα από το κρασί άλλωστε ξετυλίγεται ολόκληρη η περιοχή όπως επίσης η ιδιοσυγκρασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου. Τέχνη, ιστορία, αμπελοκαλλιέργεια, παραγωγή, αρχαία σκεύη αλλά και κεραμικά αγγεία είναι στοιχεία που ανακαλύπτει κανείς σε κάθε γωνιά του Nestor Wines.


Στην όλη οινοτουριστική εμπειρία που βιώνει κανείς στον Πύργο Τριφυλίας, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι όλοι οι χώροι του οινοποιείου μιμούνται την αρχιτεκτονική και τα χρώματα του παλατιού του Νέστωρα ενώ τα υπόγεια κελάρια 3000 τ.μ. στα οποία φιλοξενούνται κατά καιρούς μοναδικά πολιτιστικά & γαστρονομικά δρώμενα αφήνουν τον επισκέπτη με μύτη και στόμα ανοιχτό. Ένα στοιχείο που αποτελεί ένα τρομερό συγκριτικό πλεονέκτημα του οινοποιείου και της ιστορίας του. Το “υπόγειο” κάνει που κάνει την διαφορά με τον επισκέπτη να θέλει να μένει για ώρες να το απολαμβάνει.

Η ξενάγηση στους αμπελώνες και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου μοιάζουν με μία αναδρομή το παρελθόν και σε ένα θεματικό tour που καλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει και να εξερευνήσει.
Εκτός βέβαια από τον χώρο της παραγωγής κρασιού, η περιήγηση συνεχίζεται και στο Αποσταγματοποιείο του Nestor Wines όπου παράγεται το τσίπουρο Avarino, το οποίο δοκιμάζει κανείς εκείνη την στιγμή.

Η γευσιγνωσία κρασιού η οποία πραγματοποιείται από την guide είτε στο εσωτερικό είτε στον υπαίθριο χώρο του οινοποιείου περιλαμβάνει δοκιμές κρασιών συνοδευόμενες από τοπικά εδέσματα που ξεμυαλίζουν υπενθυμίζοντας την τεράστια αξία του μεσσηνιακού αμπελώνα, τις ιδιαίτερες ποικιλίες αλλά και το γευστικό τους προφίλ.


Ένα φουλ οινοτουριστικό πρόγραμμα με κάθε λεπτομέρεια και με όλα τα απαραίτητα για να περάσει ο κάθε επισκέπτης την μέρα του όπως του αξίζει...με ένα ποτήρι κρασί από Nestor Wines και όχι μόνο.

Follow the Messinian terroir with a glass of “Nestor” Wine


Περισσότερες Πληροφορίες

Nestor Wines:

Site: www.nestorwines.gr, Facebook: Nestor Wines, Instagram: @nestorwines, Tripadvisor: Nestor Wines, Email: visit@nestorwines.gr