Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 15:12

Μίνι κρουαζιέρα στο Μεσσηνιακό Κόλπο από την Ενωση Ξενοδόχων με το "Ρότα ΙΙ"

Μια μίνι κρουζιέρα στον Μεσσηνιακό κόλπο, με το πανέμορφο σκάφος “Ρότα ΙΙ”, διοργανώθηκε το Σάββατο το απόγευμα για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, την οποία εκπροσώπησε ο Κώστας Ανδριανόπουλος, διευθυντής του "Elektra Hotel and Spa".

Το σκάφος, πρώην θαλαμηγός του εφοπλιστή Περατικού, όπως εξηγεί ο καπετάνιος του Πάνος Γεωργακόπουλος, κατασκευάσθηκε το 1958 στην Ολλανδία, ανήκει στην κατηγορία “gentleman’s boat”, αποτελεί δε το 130ό από τα συνολικά 150 σκάφη που κατασκευάστηκαν -και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Εχει πλήρως ανακατασκευαστεί την περίοδο του 1996-2000, σε όλους τους τομείς και φέτος -όπως και πέρυσι- το καλοκαίρι, πραγματοποιεί κρουαζιέρες στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί δύο ημερήσιες εκδρομές την εβδομάδα, μία προς τη Μεσσηνιακή Μάνη (Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο) και μία προς Κορώνη, Φοινικούντα και Σχίζα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή), με απόπλου στις 10 το πρωί και επιστροφή στην Καλαμάτα στις 6 το απόγευμα. Καθημερινά επίσης, από τις 7 το απόγευμα ώς τις 9 το βράδυ, πραγματοποιούνται μίνι κρουαζιέρες, στα ανοιχτά της Καλαμάτας, -“κρουαζιέρες ηλιοβασιλέματος” όπως τις αποκαλεί ο Π. Γεωργακόπουλος.