Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 22:12

Τριήμερη εκδρομή της Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων στην Καλαμάτα

Τριήμερη εκδρομή της Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων στην Καλαμάτα

Πάνω από 40 τροχόσπιτα βρίσκονται στην παραλία της Καλαμάτας, δίπλα στο ΝΟΚ. Πρόκειται για τριήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα (μέχρι και αύριο) που οργανώνει η  Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ), η οποία εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων (camper) στην Ελλάδα. Μετά από σχετικό αίτημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας παραχώρησε το χώρο με συμβολικό αντίτιμο.

 

Αντιπροσωπεία της ΕΛΑΤ επισκέφθηκε προχθές το δήμαρχο Π. Νίκα και τον ενημέρωσε γι’ αυτή τη μορφή τουρισμού και συζήτησε μαζί του τη δημιουργία camper stop στην Καλαμάτα. Δηλαδή ενός χώρου με περίφραξη και φωτισμό, όπου θα υπάρχουν παροχές ηλεκτρισμού, νερού και αποχέτευσης στους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων που θα κάνουν τις διακοπές τους, έναντι αντιτίμου. Ο κ. Νίκας ανέφερε πως τέτοιος χώρος είναι δυνατόν να δημιουργηθεί είτε στο πάρκο του Αλμυρού, είτε στη Δυτική Παραλία, στην περιοχή δυτικά του Νέδοντα. Σχετικό θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προτείνει η ΕΛΑΤ την Καλαμάτα, σε πανευρωπαϊκή συνάντηση που θα διεξαχθεί το 2015 στο Βέλγιο, ως επίκεντρο διοργάνωσης της πανευρωπαϊκής συνάντησης camper το έτος 2016.