Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 21:41

20.000 επισκέπτες στο χιονοδρομικό του Μαινάλου

Πάνω από 20.000 επισκέπτες υποδέχτηκε το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς, καθώς από την 1η ημέρα του χρόνου οι πίστες λειτουργούσαν κανονικά και η εμπειρία στο χιονισμένο τοπίο ήταν πραγματικά μαγευτική. 

Το πλήρως ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο, με τεράστιο πλέον χώρο στάθμευσης -πολλαπλάσιο από το παρελθόν- και σαλέ χωρητικότητας 500 ατόμων, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από την Αττική και όλη την Πελοπόννησο, καθώς τόσο η μικρή απόσταση από πολλές πόλεις όσο και η καλή διαδρομή αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, Βαγγέλη Ξέστερνο "ο κόσμος φέτος, για πρώτη χρονιά, ήρθε και δεν έφυγε". Και αυτό λόγω της υποδομής, αλλά και της γενικότερης προσπάθειας που έχει γίνει στο σέρβις και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Οπως εξηγεί, την Πρωτοχρονιά ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα λειτουργίας των πιστών, ενώ το σαλέ λειτουργούσε κανονικά με αρκετές επισκέψεις καθημερινά. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει και η ψησταριά, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί και γωνιά κρασιού με τη συνδρομή τοπικής οινοποιίας της Μαντινείας για το… σωστό ζεστό κρασί.

Να σημειωθεί πως η προσέλευση τις ημέρες των αργιών ήταν τέτοια που ακόμα και ο (διπλασιασμένος) εξοπλισμός φάνηκε πως δεν είναι αρκετός. Οπως τονίζει ο κ. Ξέστερνος "το Μαίναλο το αγαπάνε όλες οι γύρω περιοχές και οι επισκέπτες του. Αλλωστε, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ. από αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου και η διαδρομή είναι πολύ καλή".

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οπως εξηγεί ο κ. Ξέστερνος γενικότερα για τη λειτουργία του κέντρου βοηθάει σημαντικά το γεγονός πως η νέα διεύθυνση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείρισή του, πράγμα που συμβάλλει στον διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Αρα, από τα 20 άτομα που απασχολούνταν πέρυσι, φέτος αναμένεται να καλυφθούν 40 θέσεις εργασίας. Και όπως τονίζει, μέχρι στιγμής το σύνολο του προσωπικού έχει εμπειρία προηγούμενων ετών στο χώρο και σε όλα τα πόστα. 

Αλλωστε, η επέκταση ακόμα και του χώρου στάθμευσης ή η δημιουργία ψησταριάς αυξάνουν τις απαιτήσεις σε προσωπικό και το σωστό σέρβις αποτελεί το "δυνατό χαρτί" μιας επιχείρησης, για να κρατήσει τον κόσμο της, όπως παρατηρεί. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

"Στόχος της διεύθυνσης είναι να φέρει την ανάπτυξη για τα επόμενα 14 χρόνια δίνοντας βαρύτητα και στον εναλλακτικό τουρισμό. Θέλουμε να μας μάθει ο κόσμος, να ξέρει πως υπάρχει το χιονοδρομικό, ότι λειτουργεί και είναι ανοιχτό ακόμα και αν δεν υπάρχει χιόνι". Οπως εξηγεί, από την Πρωτοχρονιά είναι σε πλήρη λειτουργία με όλο το προσωπικό στη θέση τους. Επιπλέον, λόγω της αυξημένης προσέλευσης, για να μην υπάρχουν ουρές στο ταμείο, δεν αποκλείεται σύντομα να... επιστρατευτεί ακόμα και αυτόματος πωλητής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλες εταιρείες εμπιστεύτηκαν την επιχείρηση και ο κάθε χώρος έχει αφιερωθεί σε ξεχωριστές εταιρείες με τα προϊόντα τους (καφέ, τσάι, σοκολάτα) σε εξέχουσα θέση.  

Να σημειωθεί πως μεταξύ των οικονομικών πακέτων του τιμοκαταλόγου υπάρχει κι έκπτωση σε ποσοστό 50% στην ενοικίαση εξοπλισμού για τα μέλη των οικογενειών εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.