Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 12:40

Δημ. Πολλάλης: "Καταστροφικά τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή"

 

«Καταστροφικά και συγκεχυμένα σενάρια», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13% και ενδεχομένως στο 23%, που ακούστηκαν χθες από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

 

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Λακωνίας επισημαίνει ότι, «τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον ελληνικό τουρισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητά του, ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας».

Υπογραμμίζει πως «μια πιθανή αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στον τουρισμό, θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αισθητή υποχώρηση του ΑΕΠ της χώρας, τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, τη μείωση της απασχόλησης καθώς επίσης και την αύξηση της φοροδιαφυγής». Προσθέτοντας, πως «τη μεγαλύτερη οικονομική βλάβη θα την υποστούν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο».

Τέλος, τονίζει ότι, «στο πλαίσιο της οικοδόμησης μια νέας σχέσης οικονομικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές, ο τουριστικός κλάδος απευθύνει κραυγή αγωνίας προς την Κυβέρνηση και εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ