Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 21:47

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την Καλαμάτα ως προορισμό

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την Καλαμάτα ως προορισμό

"Η πόλη μας μετράει τη γνώμη σου": Ετσι ονομάζεται η νέα πρωτοβουλία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και είναι μια έρευνα που απευθύνεται στους επισκέπτες της πόλης, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους.

Μέσα από ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια και μια ταμπλέτα, εθελοντές του Σχολείου θα συλλέξουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα στοιχεία για το ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν ως τουριστικό προορισμό την Καλαμάτα. Γιατί ήρθαν, πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές της πόλης και τι τους προβλημάτισε κατά τη διαμονή τους. Εν ολίγοις οι πρωτεργάτες του Σχολείου Τουρισμού, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας Κώστας Ανδριανόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγάκος ψάχνουν την τουριστική ταυτότητα της πόλης και καλούν όσους ασχολούνται με την τουριστική πολιτική να εκμεταλλευτούν τα συμπεράσματα. 

Πιο αναλυτικά, ο Ανδρέας Ζαγάκος επισημαίνει την ανάγκη «να υπάρχει ένας εναλλακτικός φορέας χωρίς εξαρτήσεις που θα ασχολείται με τα θέματα του τουρισμού σε πραγματικό χρόνο». Κι αυτό ακριβώς, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, προσπαθεί το Σχολείο Τουρισμού - όσο για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο κ. Ζαγάκος επισημαίνει ότι σε κάθε δουλειά και πολύ περισσότερο στον τουριστικό τομέα «το τι χρειάζεται και τι νιώθει ο πελάτης, τι ανάγκες έχει, είναι η σημαντικότερη πληροφορία για τον εργαζόμενο και τον επαγγελματία». Με αυτή λοιπόν τη λογική «αποφασίσαμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, που η πόλη είναι γεμάτη από κόσμο, να κάνουμε μια ποιοτική έρευνα με ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο». Τη δουλειά αυτή θα αναλάβουν «εθελοντές, κυρίως παιδιά τα οποία έχουν παρακολουθήσει το Σχολείο Τουρισμού και από τουριστικές σχολές, θα εξακτινωθούν σε χώρους εστίασης και διασκέδασης και στα ξενοδοχεία όπου με ένα συνοπτικό ερωτηματολόγιο, που δεν θα είναι εξαντλητικό και βρίσκεται τώρα υπό διαμόρφωση, ο επισκέπτης θα απαντά σε βασικές ερωτήσεις». Οπως «από πού είναι ο επισκέπτης, πόσες φορές έχει έρθει στην Καλαμάτα, με ποιο τρόπο ενημερώθηκε για την πόλη (π.χ. μέσω φίλων, από το Ιντερνετ, από διαφήμιση)». Επίσης στο ερωτηματολόγιο θα πρέπει «να αξιολογήσει τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης όσον αφορά ποιότητα, τιμές και εξυπηρέτηση».

Ο στόχος είναι, όπως λέει ο Ανδρέας Ζαγάκος, να συμπληρώσουν ένα ικανοποιητικό δείγμα που θα ξεπερνά τα 600 ερωτηματολόγια ώστε «να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να υπάρχει και μια διαστρωμάτωση στα τουριστικά σημεία της πόλης και τα τουριστικά μέρη κοντά στην Καλαμάτα». Από την έρευνα θα διεξαχθούν «κάποια πρώτα συμπεράσματα ποιο κόσμο φιλοξενούμε και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι επισκέπτες μας από τις υπηρεσίες, αλλά και που εντοπίζονται τα όποια προβλήματα».  

Ο Κώστας Ανδριανόπουλος επισημαίνει ότι μέσα στο δείγμα θα είναι και επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων που θα έρθουν στις 27 του μήνα και τη 1 Σεπτεμβρίου. Λέει ακόμα πως αν και σε άλλες περιοχές «μια τέτοια έρευνα είναι ένα βασικό εργαλείο, κάτι που το συνηθίζουν, εδώ έχει γίνει αποσπασματικά από το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα  KALAMATA:21 μια μικρή έρευνα για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων». Ωστόσο, «μια συγκεκριμένη έρευνα που να αφορά επισκέπτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις τουριστικές υποδομές της πόλης, μένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή φιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους, δεν έχει γίνει». Ακόμη επισημαίνει πως στην έρευνα «ακολουθούμε τους στατιστικούς κανόνες και τη προβλεπόμενη δεοντολογία, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή και την πλατφόρμα της εταιρείας E-Survey, που μας παραχωρεί δωρεάν ο συμπατριώτης μας Θοδωρής Σπηλιώτης, για την υλοποίηση και επεξεργασία των στοιχείων». Οπως εξηγεί ο κ. Ανδριανόπουλος είναι μια ειδική εφαρμογή του Καλαματιανού επιστήμονα, που εφαρμόζεται σε Αμερική και Ευρώπη και μετράει το πόσο ικανοποιημένοι μένουν οι πελάτες. Οσον αφορά τα ερωτηματολόγια, αναφέρει ότι θα συμπληρώνονται μέσω ταμπλέτας «γρήγορα και εύκολα και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αξιοποιήσιμα, καθώς θα μεταφέρονται κατευθείαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα». Ετσι, το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου «θα έχουμε μια εικόνα της τουριστικής αγοράς μας, για να γνωρίσουμε ποιοι είναι οι πελάτες μας, από πού έρχονται, σε ποιο ηλικιακό γκρουπ ανήκουν, τι τους αρέσει, πού μένουν και πώς επέλεξαν την πόλη για διακοπές - από συγγενείς, από κάποιο τουριστικό γραφείο, ποια είναι η πηγή της τουριστικής αγοράς;».

Τα συμπεράσματα που θα διεξαχθούν από την έρευνα θα παρουσιαστούν στο 3ο Σχολείο Τουρισμού το Νοέμβριο. Μάλιστα με το που θα ολοκληρωθεί η εν λόγω έρευνα, θα ακολουθήσει μια αντίστοιχη με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, για να καταθέσουν και αυτοί τη δική τους άποψη και οι απαντήσεις να αξιολογηθούν σε σύγκριση και με των επισκεπτών. Βέβαια, το Σχολείο Τουρισμού δεν σκοπεύει να κρατήσει μυστικά τα συμπεράσματα: «Θα είναι διαθέσιμα σε όποιον ασκεί τουριστική πολιτική και θα δημοσιοποιηθούν πριν την επίσημη παρουσίαση - είναι ένα εργαλείο διαθέσιμο σε όλους και χωρίς κόστος, μια τέτοια έρευνα που συνήθως στοιχίζει 20 - 30.000 ευρώ για να την αγοράσει ένα ξενοδοχείο, θα την διαθέσουμε δωρεάν», λέει κλείνοντας ο Κ. Ανδριανόπουλος.