Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 16:08

Νέα Είσοδος: Εργα ομβρίων και ασφαλτόστρωση

Εργα διευθέτησης ομβρίων και ασφαλτόστρωσης στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το φθινόπωρο, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

Η πιο πάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο απάντησης του δημάρχου σε επισημάνσεις που έγιναν από τους επικεφαλής, τόσο της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, όσο και της δεύτερης ελάσσονος Θόδωρο Μπρεδήμα - με αφορμή τα πρόσφατα θανατηφόρα τροχαία στον εν λόγω δρόμο.
Ο δήμαρχος είπε ότι θα ζητήσει από την Περιφέρεια να εξετάσει τη δυνατότητα συμπεριλάβει στην πιο πάνω εργολαβία και την εγκατάσταση στη νησίδα της Νέας Εισόδου -στο τμήμα κάτω από τη γέφυρα του τρένου- στηθαίων τύπου «νιού τζέρσεϊ», ώστε να μην εκτρέπονται τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Καταλήγοντας πάντως ο Π. Νίκας, εξέφρασε την άποψη ότι λύση για τον κυκλοφοριακό φόρτο στη Νέα Είσοδο θα αποτελέσουν, αφ’ ενός ο περιφερειακός της Καλαμάτας και αφ’ ετέρου ο δρόμος Καλαμάτα Ριζόμυλος, με παραλιακή χάραξη:
«Μετά, το τμήμα αυτό της Νέας Εισόδου θα μπορέσει να γίνει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος» είπε ο δήμαρχος.
Β.Γ.Μ.