Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 18:29

Μάχη με το χρόνο στην Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την
Μάχη με το χρόνο στην Ολυμπία Οδό

Σπριντ χρειάζονται τα έργα της Ολυμπίας Οδού προκειμένου να είναι συνεπής στο ραντεβού που της έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών και η Ε.Ε. Μόλις 5,5 μήνες απομένουν και αυτά που χρειάζονται να γίνουν είναι πολλά.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, “γίνεται αγώνας για να παραδοθεί το τμήμα Κιάτο-Ξυλόκαστρο μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως οι πιθανότητες για να συμβεί σε όλο το μήκος λιγοστεύουν. Αντίθετα φαίνεται ότι ολοκληρώνεται ο ανισόπεδος κόμβος του Κιάτου, καθώς και τα πρώτα χιλιόμετρα μετά από αυτόν.

Το σημαντικότερο νέο αυτή την εποχή είναι η πλήρης διάνοιξη πριν από μόλις λίγες εβδομάδες της σήραγγας Πλατάνου, που δυσκόλεψε αρκετά την κατασκευάστρια εταιρεία. Τώρα με γρήγορους ρυθμούς περνάμε στην επένδυση της σήραγγας. Επίσης στις σήραγγες των Μαύρων Λιθαριών, όπως και σε εκείνες της Παναγοπούλας, έχουν ξεκινήσει εργασίες δοκιμών των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων προκειμένου τον Μάρτιο να είναι έτοιμες. Να σημειώσουμε ότι η μεγάλη σήραγγα Παναγοπούλας έχει μήκος 4 χιλιομέτρα και θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα, μετά από εκείνη των Τεμπών στον Αιγαίου και του Δρίσκου στην Εγνατία.

Σχετικά με την αρχαιολογική ανασκαφή και άρα εμπλοκή στο Καμάρι σε τμήμα 500 μέτρων, αυτό συνεχίζεται ακόμα. Ομως, όπως σημειώνεται, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ελπίζεται ότι σύντομα το σημείο αυτό θα ελευθερωθεί.

Στο Δερβένι, σε μία από τις μεγάλες εμπλοκές με το Σιδηρόδρομο, τα νέα είναι καλά, καθώς σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com, η ΜΕΤΚΑ που διεξάγει στο σημείο τα σιδηροδρομικά έργα, εκτελεί με πολύ καλούς ρυθμούς τα 2 τεχνικά που χρειάζονται για να ελευθερωθεί ο δρόμος. Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το ανατολικό τμήμα και μέχρι τον Απρίλιο το δυτικό.

Στις Καμάρες, στο πιο δύσκολο ίσως σημείο σε όλο τον άξονα από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα, τα έργα προχωρούν, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η κατάσταση της εργολαβίας όπως παρελήφθη από τη ΜΕΤΚΑ ήταν απογοητευτική.

Στα υπόλοιπα τμήματα η "μάχη με το χρόνο" συνεχίζεται και μεγάλος στόχος είναι να μην μείνουν μεγαλύτερες εκκρεμότητες από τις αναμενόμενες”.


NEWSLETTER