Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 10:26

Δήμος Καλαμάτας: Επέκταση αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας

Την επέκταση κατά 15% των εργολαβιών αποκατάστασης βλαβών στην αγροτική οδοποιία από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τις εργολαβίες αποκατάστασης: Στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Στη Δημοτική Ενότητα Αριος με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ. Στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Στις Τοπικές Κοινότητες Αλαγονίας, Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών, Μικρής Μαντίνειας και στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Στις Τοπικές Κοινότητες Αντικαλάμου, Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Λεΐκων και στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Οπως επισημάνθηκε, «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργολαβιών υπήρξαν εκ νέου έντονες βροχοπτώσεις στις 25 και 26 Νοεμβρίου, που προκάλεσαν επιπλέον βλάβες στο αγροτικό δίκτυο του δήμου, με αποτέλεσμα αρκετά τμήματα αγροτικών οδών που είχαν ήδη επισκευαστεί να παρουσιάζουν πάλι προβλήματα και οι ζημιές στα τμήματα εκείνα των αγροτικών δρόμων που δεν είχαν ακόμη αντιμετωπιστεί να καταστούν εντονότερες. Ετσι ήταν πρόδηλη η ανάγκη να επισκευαστούν εκ νέου μερικοί αγροτικοί δρόμοι και να εκτελεστούν οι μεγαλύτερες ποσότητες εργασιών που προέκυψαν στις περιοχές που δεν είχαν ακόμη επέμβει οι ανωτέρω εργολαβίες».