Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 21:07

Λύση σύμβασης για αγροτικούς δρόμους στη Μικρομάνη

 

Το έργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, τουλάχιστον μέσα στο 2017.

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πρόκειται να αποφασίσει τη λύση της σύμβασης με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το έργο αυτό για τη Μικρομάνη είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013". Ομως, εντάχθηκε καθυστερημένα και δημοπρατήθηκε αργά, την 1η Σεπτεμβρίου 2015 (ανάδοχος η εργολάβος Ιωάννα Παναγιωτοπούλου με έκπτωση 56%). Επρεπε να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2015, αλλά η σύμβαση κατασκευής του υπογράφηκε μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 24 Δεκεμβρίου. Ετσι δεν κατέστη δυνατόν ούτε να πραγματοποιήσει δαπάνες και να υποβάλει πληρωμές στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ποσοστό 20% του επιλέξιμου προϋπολογισμού του, προκειμένου να μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα 2014 - 2020.

Αφού δεν εκτελέστηκε καμία εργασία και δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκτέλεσή του στο πλαίσιο της υφιστάμενης εργολαβίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη λύση της σύμβασης κατασκευής του έργου και την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης στον ανάδοχο.