Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 16:38

Ξεκίνησαν τα έργα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Ξεκίνησαν τα έργα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της μάντρας αντιστήριξης στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας. Χθες άρχισαν να γίνονται οι εκσκαφές όπου θα γίνει η θεμελίωση. Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, που σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες η μάντρα θα είναι στη θέση της και ένα θέμα που αναίτια δημιούργησε αναστάτωση θα λυθεί.

Οπως δήλωσε, θα γίνει οικονομική επαναξιολόγηση της μελέτης για την ανάπλαση μετά τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Να τονίσουμε ότι οι εργασίες γίνονται με αυτεπιστασία από το δήμο και υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας σημείωσε: «Μετά τις εγκρίσεις που έχουμε πάρει από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Τμήμα Νεότερων Μνημείων για την συνολική έγκριση των παρεμβάσεων στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, αρχίζουμε και εκτελούμε το πρώτο και αναγκαίο έργο το οποίο υπάρχει, με την αναστήλωση της μάντρας, το οποίο είναι επείγον για να γίνει. Τα έργα γίνονται με αυτεπιστασία και έπρεπε να γίνει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σε λίγες ημέρες η μάντρα θα είναι στη θέση της. Ενα θέμα που κατά περίεργο τρόπο και αναίτια έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Πάνω Πόλη θα λυθεί.

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων για όλο το δήμο, οπότε το θέμα παραχώρησης χώρων θα λυθεί και αυτό. Είμαστε στην ολοκλήρωση της οικονομικής επαναξιολόγησης της μελέτης ανάπλασης της Πάνω Πόλης για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες, ώστε πολύ σύντομα να δημοπρατηθεί το έργο. Να δούμε την τελική δαπάνη του έργου με τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει. Τι νέα κόστη δημιουργεί. Κάποια τμήματα τα οποία ενδεχομένως να μην γίνουν στην πρώτη φάση του έργου».  

Κ.Μπ.