Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 09:16

Ο «Μορέας» μελετά αντιπλημμυρικό έργο από την Παναγίτσα έως το Πήδημα

Ο «Μορέας» μελετά αντιπλημμυρικό έργο από την Παναγίτσα έως το Πήδημα

 

Εργο αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Παναγίτσα έως το Πήδημα και τον Πάμισο, μελετάει ο "Μορέας", υπό την επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών.

Η εξεύρεση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή του, σε τμήμα ή σε όλο το μέτωπο, είναι η μεγάλη πρόκληση για τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στην Αθήνα, με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση και άλλα υπηρεσιακά στελέχη. Και αυτός είναι ο λόγος που έχει αναβληθεί και καθυστερεί η έλευση στην Καλαμάτα του κλιμακίου του υπουργείου, υπό το γ.γ. Γιώργο Δέδε και τον κ. Καρνέση και της περιβόητης σύσκεψης για τα αντιπλημμυρικά και τις εκκρεμότητες αυτοκινητόδρομου και περιφερειακού με το "Μορέα". Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επιθυμούν στην κάθοδό τους στην Καλαμάτα να είναι σε θέση να εξαγγείλουν συγκεκριμένο έργο με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και όχι μια υπόσχεση που δε θα είναι εφικτή και θα μείνει στα λόγια.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι πρόκειται για «σοβαρή παρέμβαση, όπου μελετούνται οι αποδέκτες και ελπίζουμε στην ολοκλήρωση της μελέτης και χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου ή εν μέρει του έργου». Διευκρίνισε πως στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες σε όλο αυτό το μέτωπο (από Παναγίτσα έως Πήδημα και Πάμισο), καθώς έχουν πλημμυρίσει η πόλη, ο παλιός εθνικός δρόμος και οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για εξαφάνιση αποδεκτών και για κάποιους που διευρύνουν τις ιδιοκτησίες τους. Ανέφερε πως η λύση θα δοθεί με υπόγειους αγωγούς και προέτρεψε να περιμένουμε, με την ελπίδα οι ανακοινώσεις να είναι ευχάριστες.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι εξετάστηκαν οι υποχρεώσεις του "Μορέα", με πρώτη την ασφαλτόστρωση του δρόμου Θουρία - Αμφεια. Παρατήρησε ότι το υπουργείο Υποδομών έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών, για την τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του λατομείου του "Μορέα" στον "Κοκκινόβραχο", που προβλέπουν την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και του περιφερειακού της Καλαμάτας.

Γ.Σ.