Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 22:13

Νέα σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Με κύριο θέμα την έγκριση νέας ορθής επανάληψης του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, για το έργο επισκευής του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Το έργο αφορά τις εργασίες που θα γίνουν για την αποκατάσταση  των ζημιών του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου στη θέση συμβολής της επέκτασής του με τον παλιό μόλο. 

Πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση θα γίνει στην εξωτερική θωράκιση του μόλου. Το συγκεκριμένο σημείο θα ενισχυθεί από φυσικούς και τεχνητούς ογκόλιθους (ακρόποδα των 9 κυβικών μέτρων). Επίσης θα γίνει αποκατάσταση των ζημιών του κρηπιδότοιχου καθώς και του δαπέδου του κρηπιδώματος του νεοκατασκευασμένου προσήνεμου μόλου σε μήκος περίπου 50 μέτρων στην περιοχή συμβολής με το παλιό τμήμα, όπως και αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου όπως αυτό περιγράφεται, είναι 7 μήνες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, 2 μήνες για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας και 6 μήνες για την κατασκευή του.