Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 23:35

Αρχαία βρέθηκαν πάλι στην Ανθεια, στη γέφυρα του νέου αυτοκινητόδρομου

Γράφτηκε από την
Αρχαία βρέθηκαν πάλι στην Ανθεια, στη γέφυρα του νέου αυτοκινητόδρομου

Αρχαία βρέθηκαν στο έργο της "βύθισης" του υφιστάμενου εθνικού δρόμου στην ευθεία της Ανθειας, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου. Ηδη στην περιοχή εργάζεται συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που εκτελεί ανασκαφικό έργο, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων. Δίπλα, δυτικά από το σημείο αυτό είχαν βρεθεί αρχαία κατά τη διάνοιξη του αυτοκινητόδρομου, τα οποία και χώθηκαν, καθώς σύμφωνα με την ανασκαφή που έγινε, επρόκειτο για αγροικία. Και δεν αποκλείεται τα νέα ευρήματα να είναι συνέχεια της συγκεκριμένης αγροικίας.
Στέλεχος του "Μορέα" μας ενημέρωσε ότι συνεχίζουν τις εργασίες "βύθισης" σ’ όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ευθείας του υφιστάμενου δρόμου και θα περιμένουν την ολοκλήρωση και το αποτέλεσμα της ανασκαφής για να δουν τι θα γίνει. Εκτίμησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα και θα ξέρουν αν θα υπάρξει καθυστέρηση και πόση στο συγκεκριμένο έργο, στην ευθεία της Ανθειας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου.
Στην περιοχή χθες βρισκόταν σε εξέλιξη η εγκατάσταση αγωγού ομβρίων, γι’ αυτό και κατά διαστήματα η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο διεξαγόταν με ιδιαίτερη προσοχή και με προβλήματα.
Στο μεταξύ, οι εργασίες προχωρούν και στο πρώτο κομμάτι του περιφερειακού της Καλαμάτας, στο ύψος του ΤΕΙ, κάτω από το σημερινό δρόμο, ενώ εργασίες με τεχνικά και πασσάλους γίνονται και πάνω από την υφιστάμενη εθνική.
Να υπενθυμίσουμε ότι μεθαύριο Δευτέρα διεξάγεται στο Εφετείο Καλαμάτας η κρίσιμη συνεδρίαση για τις απαλλοτριώσεις στον περιφερειακό, όπου το ελληνικό Δημόσιο θέλει να ρίξει τις τιμές και κυρίως να εξαλείψει τις ειδικές αποζημιώσεις.


NEWSLETTER