Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 14:26

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Λογγά και Ανδριανή

Γράφτηκε από τον
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Λογγά και Ανδριανή

Πίστωση 3.000.000 ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμος Μεσσήνης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” προκειμένου να προβεί στη ριζική αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στη Λογγά και την Ανδριανή, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή δρομολογεί έργα αποχέτευσης για όλες τις έδρες των δημοτικών της ενοτήτων, διεκδικώντας πίστωση 5.000.000 ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα.

Για καθυστέρηση στα έργα ύδρευσης έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι όσον αφορά τις αποχετεύσεις και ιδιαίτερα στο Πεταλίδι και την Αίπεια -έργα που μελετητικά “είναι σχεδόν έτοιμα”, όπως είπε- θα ήταν ίσως προτιμότερο να αναζητηθεί χρηματοδότηση από προγράμματα όπως το ΕΠΕΡΑΑ.

Για καθυστερήσεις μίλησε και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος, παρατηρώντας ότι “έχουν περάσει πια 3,5 χρόνια για τη δημοτική αρχή και εκτός από ανακοινώσεις θα πρέπει να δούμε και απολογισμούς υλοποιημένων έργων”, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον συνδυασμό του Στ. Αναστασόπουλου για την καθυστέρηση του αρδευτικού έργου στο Τρίκορφο, καθώς -όπως είπε ο Γ. Τσώνης- επί δημαρχοντίας του Στ. Αναστασόπουλου υποβλήθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του έργου, χωρίς ηλεκτρομηχανολογική μελέτη. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το έργο θα είναι λειτουργικό τον Μάρτιο του 2019.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER