Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 21:57

Διαπλάτυνση του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη προβλέπει μελέτη της "Εγνατίας Οδού Α.Ε."

Δρόμο πλάτους 11 μέτρων και διαπλάτυνση στη γέφυρα Παμίσου, προβλέπει για το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, η μελέτη που εκπονεί η "Εγνατία Οδός Α.Ε.", μετά από ανάθεση του υπουργείου Υποδομών, για μελέτες παρόμοιων έργων σ’ όλη την Ελλάδα.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς μετά από ενημέρωση από το διευθυντή Τεχνικών Εργων Παν. Γιαννακέα, ύστερα από ερωτήσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Αλευράς επεσήμανε ότι προχωράει η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου, γιατί βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
Ο δρόμος που μελετάται θα είναι δίιχνος, δηλαδή με μια λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας και βοηθητική λωρίδα 1,5 μέτρο από κάθε πλευρά. Η μελέτη προβλέπει, κατά τον κ. Αλευρά, αμφίπλευρη διαπλάτυνση της στενής γέφυρας στον Πάμισο, φωτισμό του δρόμου και αποχετευτικό ομβρίων.
Σύμφωνα με την ανάθεση από το υπουργείο, η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θα μελετήσει συνολικά δρόμους 200 χιλιομέτρων στη Μεσσηνία, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.