Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 19:02

Εργα αθλητικά και πολιτισμού με το δάνειο

Εργα αθλητικά και πολιτισμού με το δάνειο

Εργα αθλητικά και πολιτισμού πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν από το Δήμο Καλαμάτας, από τη γ’ φάση του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, που ενέκρινε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, είναι:

1) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα” και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 2) Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα, προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. 3) Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 4) Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. 5) Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Με το έργο αυτό θα γίνει και η επισκευή και ανάδειξη του σκελετού του διώροφου νεοκλασικού κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στην Κεντρική Σκηνή.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης που έκανε την εισήγηση, ενημέρωσε ότι είχε προταθεί η κατασκευή του δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος, αλλά απορρίφθηκε, γιατί η ΕΤΕπ δεν χρηματοδοτεί καινούργια κτήρια.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης που ψήφισε λευκό, ανέφερε ότι για τα γήπεδα είναι η ΓΓΑ. Είπε πως “δεν λέμε όχι στα έργα, αλλά όχι με δανεισμό” και ζήτησε αναπτυξιακά έργα.

Ο επικεφαλής της “Αλλαγής” Θόδωρος Μπρεδήμας ανέφερε πως “δεν μπορούμε να πούμε όχι σε αυτά τα έργα, χωρίς όμως να έχουμε πλήρη ταύτιση με τη δημοτική αρχή”.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος καταψήφισε, υποστηρίζοντας ότι “τα έργα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και δεν έχουν ανταποδοτικότητα”.

Λευκό ψήφισε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, θετικά ο Γιώργος Δημητρούλιας και αρνητικά ο Παναγιώτης Αλούπης.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε ότι ο δήμος πήρε το δάνειο με την εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί έχει εξαιρετική πιστοληπτική ικανότητα. Διευκρίνισε ότι “παρακαλάμε 15 χρόνια τη ΓΓΑ για να πάρουμε έργα” και ανέφερε πως θα υπάρξει και δ’ φάση του δανείου από τις εκπτώσεις των έργων που εγκρίθηκαν.

Τέλος, παρατήρησε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλα έργα από τον “Φιλόδημο”, το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Γ.Σ.