Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 13:42

Εργασίες για πλατεία σε Μπουλούκου και Αθηνών

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή οι εργασίες για τη δημιουργία πλατείας στη συμβολή των οδών Μπουλούκου και Αθηνών, έργο προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου, η πλατεία -που θα ονομασθεί πλατεία του Επους του 1940- θα προκύψει καθώς θα αυξηθεί ο κοινόχρηστος χώρος με την κατάργηση της κυκλοφορίας στον δρόμο που βρίσκεται βορειοανατολικά, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί εσοχή, ώστε να λειτουργεί μεγάλη στάση για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.

Σκοπός, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, είναι “να καταργηθεί η στάση που υπάρχει στην Αθηνών προς βορράν του συγκεκριμένου σημείου, η οποία έχει πολύ μεγάλη κίνηση, με συνέπεια να παρεμποδίζεται ή να σταματά η κυκλοφορία όταν ένα λεωφορείο στην κατεύθυνση εξόδου από την Καλαμάτα πρέπει να παραλάβει επιβάτες”.

Μέσω του έργου αυτού, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

“α) ενσωμάτωση στην πλατεία, επί της συμβολής των οδών Μπουλούκου, Αθηνών και ανωνύμου δρόμου, του κοινοχρήστου χώρου διέλευσης των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται πλέον η αριστερή στροφή από την Μπουλούκου στην Κλαδά

β) η όδευση των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά θα γίνεται μέσω της οδού Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια της Αθηνών

γ) η απαγόρευση στάθμευσης παραπλεύρως της πλατείας”.