Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 14:38

Εργα αθλητικών υποδομών και πολιτισμού στην Καλαμάτα

Εργα αθλητικών υποδομών και πολιτισμού πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν από την γ’ δόση του δανείου του Δήμου Καλαμάτας, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο δήμος έστειλε στο Ταμείο σχετικό αίτημα και τα τεχνικά δελτία των 5 νέων έργων προς δανειοδότηση (ΕΤΕπ 75% και ΤΠ&Δ25%).

Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, είναι:

1) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο στα “Παλιάμπελα”, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

2) Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα και ηλεκτροφωτισμός του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου), 470.000 ευρώ.

3) Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης, 300.000 ευρώ.

4) Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού, 400.000 ευρώ.

5) Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, 400.000 ευρώ.

Με το τελευταίο έργο θα επιτευχθεί η επισκευή και ανάδειξη του κελύφους του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ και η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας θεατών του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να αναβαθμιστεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου και γενικότερα η περιοχή.

Εκτιμάται ότι κατά τις δημοπρασίες θα δοθούν εκπτώσεις που θα αντιστοιχούν σε ποσόν περίπου 900.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπαχθούν σε χρηματοδότηση και νέα έργα.