Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:03

Παραδίδεται το Νοέμβριο το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από τον

Μέσα στο Nοέμβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο έως την εθνική οδό Καλό Νερό - Πύλος - Μεθώνη, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών.

Το έργο δουλεύεται στο τελευταίο τμήμα του, την παράκαμψη Κορυφασίου που έχει διανοιχθεί σε όλο της το μήκος.

Οπως ενημερωθήκαμε, τα 12 χιλιόμετρα (δηλαδή μέχρι και 1 χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση προς Πλάτανο) έχουν στρωθεί με άσφαλτο, ενώ μέχρι την Ικλαινα (στα 9 χιλιόμετρα) έχουν μπει και τα στηθαία ασφαλείας κι έχει γίνει η διαγράμμιση.

Το οδικό αυτό έργο ξεκινάει από το Σουληνάρι και ολοκληρώνεται στην εθνική οδό Κυπαρισσίας - Πύλου - Μεθώνης, στο ύψος του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες έχει εγκρίνει παράταση για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για έναν σημαντικό δρόμο της Μεσσηνίας, οι εργασίες του οποίου χρηματοδοτούνται πλέον από εθνικούς πόρους, ενώ η υλοποίησή του είχε ξεκινήσει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015).

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ετοιμάζει μια ακόμα εργολαβία, που θα περιλαμβάνει το φωτισμό των κόμβων, έργα πρασίνου και τη διαπλάτυνση του δρόμου -1 χιλιομέτρου περίπου- από το ελαιοτριβείο του Α.Σ. Κορυφασίου ως τον νέο δρόμο Ρωμανού - Γαργαλιάνοι.

Με τη βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, που περιλαμβάνει την παράκαμψη των Κρεμμυδίων και του Κορυφασίου, γίνεται πιο γρήγορη και πιο ασφαλής η μετακίνηση προς τη Γιάλοβα και την ευρύτερη περιοχή, σε ένα σημαντικό τμήμα της Δυτικής Μεσσηνίας.

Γ.Σ.