Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 08:54

Ξεκίνησε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Ξεκίνησε χθες στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας η προεργασία για το έργο της ανάπλασης που θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ξεκινά σύντομα το έργο σύνδεσης του πεζόδρομου της Αριστομένους με τον πεζόδρομο της Γερμανού.
Στην περιοχή της κεντρικής πλατείας, οι χθεσινές εργασίες αφορούσαν την περίφραξη -με μεγάλα φύλλα λαμαρίνας- του βόρειου τμήματος της πλατείας, από την Κροντήρη μέχρι την Καίσαρη κι από την Αριστομένους μέχρι και την Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στο τμήμα αυτό της πλατείας, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, θα κατασκευαστεί το σιντριβάνι και θα καταργηθεί το τμήμα της Σιδηροδρομικού Σταθμού από τη Γιατράκου ώς την Κροντήρη.
«Το έργο γίνεται αποκλειστικά με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, υποστηρίζοντας ότι ως έργο αστικής ανάπλασης η χρηματοδότησή του απαιτούσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
«Δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται αναπλάσεις στο πουθενά, χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και το έργο της πλατείας τις διαθέτει - συνδέεται με τον πεζόδρομο της Αριστομένους και μετά από λίγο και με το υπόγειο πάρκινγκ νότια της Βασιλίσσης Ολγας» είπε ο δήμαρχος.
Επιπλέον ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι λόγω της μεγάλης έκπτωσης που δόθηκε από τον εργολάβο της ανάπλασης της πλατείας, γίνεται δυνατό να υλοποιηθούν δύο ακόμα έργα: οι αναπλάσεις, αφ’ ενός του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών και αφ’ ετέρου της παραλιακής ζώνης, από το παλιό Γυμνάσιο Παραλίας μέχρι τα Βραχάκια.


NEWSLETTER