Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 15:10

Σταμάτησε το αντιπλημμυρικό πριν το “Πράκτικερ”

Γράφτηκε από τον

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την πρώτη εργολαβία των αντιπλημμυρικών έργων στον παλιό εθνικό δρόμο, από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο.

Το έργο έχει σταματήσει ενώ έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του, καθώς υπάρχει σημαντική καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού για εργασίες που έχει εκτελέσει ο ανάδοχος, από το υπουργείο Υποδομών. Για το λόγο αυτό ο ανάδοχος έχει υποβάλει αίτημα για διακοπή των εργασιών.

Να αναφέρουμε ότι στη συγκεκριμένη εργολαβία, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ με έκπτωση 53,5%, και ενώ ουσιαστικά απομένουν περίπου 300 μέτρα στα όρια του έργου του “Μορέα”, στο ύψος του “Πράκτικερ”.

Στη δεύτερη εργολαβία από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα, εργασίες γίνονται δυτικά, κάτω από τον εθνικό δρόμο, και αφορούν την εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Εργασίες επί του εθνικού δρόμου στη συγκεκριμένη εργολαβία πρόκειται να γίνουν με την έλευση του 2019.

Ανάδοχος του δεύτερου έργου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, είναι η εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%.

Το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών, η κατασκευή του συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚ (θα είναι ο φορέας επίβλεψης και υλοποίησης) από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Γ.Σ.