Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 07:45

«House By Phaos»: Ενας πολυχώρος για όλους και... για όλα (φωτογραφίες)

«House By Phaos»: Ενας πολυχώρος για όλους και... για όλα (φωτογραφίες)

Τη δική της θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας απέκτησε η Καλαμάτα: έναν πολυχώρο που ήρθε για να καλύψει σύγχρονες ανάγκες, δίνοντας βάση στις συνέργειες. Είναι ο πολυχώρος επιχειρηματικότητας και πολιτισμού «House By Phaos». Μια ιδέα που έγινε πράξη με την ίδρυση της Κοιν.Σ.Επ. «Φάος».

Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε καιρό πριν και την είδαμε να υλοποιείται σταδιακά μέσα στους τελευταίους μήνες, σε έναν λειτουργικό και όμορφο χώρο, στην καρδιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στο ισόγειο του κτηρίου, στη διεύθυνση Σφακτηρίας 18.

Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του, ο πολυχώρος έχει φιλοξενήσει αρκετές διοργανώσεις αλλά και επιχειρήσεις, που εδρεύουν στη Μεσσηνία ή σε άλλες περιοχές.

Αλλωστε, στόχος της ομάδας της «Φάος» είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων, για την εκκόλαψη τόσο νέων ιδεών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών όσο και πολιτιστικών δράσεων, μέσα από τις υπηρεσίες της, καθώς επίσης του πολυχώρου επιχειρηματικότητας και πολιτισμού «House By Phaos».

Ο χώρος αυτός παρέχει τη δυνατότητα σε έναν νέο επιχειρηματία να δημιουργήσει εκεί το δικό του γραφείο ή απλά την έδρα της επιχείρησής του, με ένα μηνιαίο χαμηλό κόστος το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα πάγια έξοδα.

Η εκπρόσωπος της «Φάος», Νέλλη Κουβελάκη, πρώην τραπεζικό στέλεχος και με παρουσία στην κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης, μας καλωσορίζει στο “House” δηλώνοντας:

«Δεν έχει σημασία αν το “House”, αυτή η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, αυτός ο χώρος πολιτισμού, δημιουργήθηκε από την Φαός ΚοινΣΕπ. Σημασία έχει ό,τι δημιουργήθηκε! Και ανήκει στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν, να επιχειρήσουν, να δημιουργήσουν στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία…

Για τους παλαιότερους, είναι ένας χώρος όπου μπορούν να μεταφέρουν τη σοφία, τη γνώση, την εμπειρία τους στη νέα γενιά - και για τους νεότερους είναι ένας χώρος όπου πλέον μπορούν να στεγάσουν τα όνειρά τους, να τον έχουν ως βάση της επιχείρησής τους, να συνεχίσουν να ελπίζουν. Και από κοινού όλοι μαζί, να δώσουμε λίγο ακόμα φως στην ήδη λαμπερή πόλη μας!

Φάος σημαίνει Φως, και θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των από κοινού συνεργασιών, η πόλη μας θα γίνει πιο φωτεινή».

Αναφορικά με τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, επισημαίνεται πως αυτές εντάσσονται σε έναν εναλλακτικό τρόπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα το γενικό συμφέρον, την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και τη δημοκρατική λειτουργία. Πάνω σε αυτή τη βάση δημιουργήθηκε η «Φάος» Κοιν.Σ.Επ.: «μέσα από την ανάγκη του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας, νέας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας για δικτύωση, υποστήριξη και συνεργασία».

Η βασική δραστηριότητα της Κοιν.Σ.Επ. «Φάος» είναι η συμβουλευτική επιχειρήσεων, αφού απαρτίζεται κυρίως από επιχειρηματικούς συμβούλους. Παράλληλα, διατηρεί δίκτυο εξωτερικών συνεργατών για τη στήριξη κάθε προσπάθειας: από τη σύλληψη της ιδέας για μια επιχείρηση, το στήσιμο και τη χρηματοδότηση.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως για τη χρήση του χώρου -που λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και ο οποίος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ- το κόστος για ολοήμερη χρήση γραφείου ανέρχεται στα 10 ευρώ, και φτάνει έως τα 150 ευρώ για έναν μήνα.

Είναι ζεστός και φιλόξενος χώρος, με μίνιμαλ αισθητική και... ιστορία, αφού κατά την είσοδό του βλέπει κάποιος το φωτισμένο πηγάδι που υπάρχει από την κατασκευή του κτηρίου το 1878.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Κουβελάκη, ο χώρος αυτός προσφέρεται, μεταξύ άλλων: Για κάθε επιχειρηματία που επισκέπτεται την Καλαμάτα από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό και επιθυμεί να κάνει τις συναντήσεις του με τους συνεργάτες του σε έναν επαγγελματικό χώρο. Για μία ομάδα start up, φοιτητών, μαθητών, που θέλει η ιδέα της να υλοποιηθεί και δεν ξέρει τον τρόπο. Για έναν φορέα ή μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, με διάθεση για προσφορά και δημιουργία, που επιθυμούν να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν μια κοινωνική, πολιτιστική ή επιχειρηματική δράση.

Ο πολυχώρος αποτελείται από 190 τ.μ. χώρο γραφείων, πολυμορφική αίθουσα εκδηλώσεων 80 ατόμων, meeting room 8 - 10 ατόμων, κοινόχρηστο χώρο για socialising, καθιστικό 8 ατόμων και αίθριο.

Παρέχονται υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης με αποκλειστικό τηλεφωνικό αριθμό (σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης). Ακόμα, IT support (εκτυπωτικά μηχανήματα, σαρωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, fax, server). Απεριόριστο ίντερνετ ενσύρματο και wi-fi. Τηλεόραση, πίνακας παρουσιάσεων, προτζέκτορας. Δυνατότητα διάθεσης ειδικού χώρου αποθήκευσης. Ράμπα και τουαλέτες ΑμεΑ.

Φυσικά, ο χώρος διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες, σε αίθουσα για σεμινάρια, συμβούλια, διαλέξεις, συνεντεύξεις Τύπου, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις.

Στους τρεις μήνες λειτουργίας του, ο πολυχώρος έχει φιλοξενήσει και ξεχωριστές δράσεις και ανθρώπους από το εξωτερικό που βρέθηκαν στην πόλη για εκπαίδευση.

Ακόμα, στον χώρο λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης για την μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση «IronMan Greece», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino τον Απρίλιο. Η «Φάος» έχει αναλάβει τον τομέα των εθελοντών, οι οποίοι θα είναι η ψυχή της εκδήλωσης.

 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολυχώρος Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού «Ηouse by Phaos»

www.phaos.org

https://www.facebook.com/phaos.kalamata/

https://www.facebook.com/groups/311181892801613/

https://www.facebook.com/groups/1112638252234649/

Τηλ.: 2721094000

Σφακτηρίας 18, 24133 Καλαμάτα

info@phaos.org