Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 08:39

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ ο βιολογικός Κορώνης

Γράφτηκε από την

Ο βιολογικός καθαρισμός της Κορώνης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με προϋπολογισμό 9.069.429,10 ευρώ και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 7.344.176,55 ευρώ.
Η σχετική ανάρτηση έγινε χθες στη «Διαύγεια» από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Με την αφορμή αυτή, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν επίσης ενταχθεί η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Μεθώνης (προϋπολογισμού 1.458.000 ευρώ) και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Πύλου (προϋπολογισμού 4.510.000 ευρώ).
Στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει ικανοποίηση «γιατί έπειτα από επίμονες προσπάθειες προς όλες τις αρμόδιες Αρχές και εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε στενή συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων (τον ειδικό γραμματέα κ. Ανδρεαδάκη και τους συνεργάτες του), εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα έργα τα οποία αποτελούν χρόνιες ανάγκες και είναι επιβεβλημένο να πραγματοποιηθούν, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Πύλου - Νέστορος».