Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 08:48

Πενήντα χιλιάδες τόνοι σκουπίδια αντί για έργα: Χωματερή το Πάτρα - Πύργος

Πενήντα χιλιάδες τόνοι σκουπίδια αντί για έργα: Χωματερή το Πάτρα - Πύργος

 

Μια χωματερή με 50.000 τόνους σκουπίδια στη θέση των εργοταξίων του Πάτρα - Πύργος παρέλαβε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, από τον προκάτοχό του Χρήστο Σπίρτζη.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, αναφέροντας παράλληλα ότι "το έργο είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε μια λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση". Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση για τη χωματερή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και αναδημοσιεύτηκε τόσο σε άλλα έντυπα όσο και σε ενημερωτικές ιστοσελίεδες.

Αναλυτικά ο κ. Καραμανλής δήλωσε για το Πάτρα - Πύργος:

«Ενα έργο που πριν από πέντε χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια, από τα οποία δεν έχει ξεκινήσει κανένα. Στα 3 δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση, γιατί υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ και τον ανάδοχο που δεν μπορεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή. Αλλά ούτε στα άλλα τμήματα προχωράει το έργο. Οι υπερβολικές εκπτώσεις το θέτουν σε κίνδυνο. Και το αποκορύφωμα; Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς ξέρετε τι παραλάβαμε; Μια χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα! Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Μην ωραιοποιούμε την κατάσταση: Οπως είναι σήμερα το έργο, οδηγείται σε αδιέξοδο. Είναι εκτός πραγματικότητας να συζητάμε απλώς αν θα καθυστερήσει ή αν θα χαθούν χρήματα… Το έργο είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε μια λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Εμείς αυτό το έργο έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε»