Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 09:22

Καθυστερήσεις στο Καλαμάτα - Μεθώνη από αλλαγές στη χάραξη

Γράφτηκε από την
Καθυστερήσεις στο Καλαμάτα - Μεθώνη από αλλαγές στη χάραξη

 

 

Ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη... έχει δρόμο ακόμα μέχρι να οριστικοποιηθεί η διαδρομή του και στη συνέχεια η επίσημη ανακοίνωσή της από την κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον, όπως π.χ. στις 23 Μαρτίου από τον Μητσοτάκη όπως είχε ακουστεί στο παρασκήνιο.

Η καθυστέρηση οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια εναλλακτικά σενάρια, όπως να χρησιμοποιηθεί ο ήδη έτοιμος δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο και στη συνέχεια να συνδεθεί με την παράκαμψη της Γιάλοβας που προωθείται. Ετσι θα παρακαμφθεί το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος που έχει δύσκολο ανάγλυφο και χρειάζεται ακριβό έργο.

Με τη νέα εκδοχή θα γίνει και παράκαμψη της Πύλου προς Μεθώνη. Δημιουργείται δηλαδή ένας συνδυασμός που κατά τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών κάνει τον δρόμο φθηνότερο και την κατασκευή του πιο γρήγορη.

Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί το πολυπόθητο για τη Μεσσηνία έργο και -πάντα σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες- η τελική ανακοίνωση θα γίνει οπωσδήποτε μέσα στο 2020, χωρίς προς το παρόν να έχουν προσδιοριστεί πιθανές ημερομηνίες. 


NEWSLETTER