Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 09:46

Προ των ευθυνών τους όλοι για Καλαμάτα - Μεθώνη και Αεροδρόμιο

Γράφτηκε από την

Με προγραμματισμένα έργα υποδομών 13 δισ. ευρώ θα απαντήσει το κράτος των επόμενη μετά τον κορονοϊό ημέρα για να συμβάλει στην επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο καθ’ όλην αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Και σε αυτά έργα μερίδιο έχουν οι δρόμοι Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το Καλό Νερό - Τσάκωνα, και το Αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Για το πρώτο που οι διαδικασίες ξεκόλλησαν με την επικείμενη συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να υπάρξει είναι οι διαφωνίες στην χάραξη μεταξύ των βουλευτών, του Περιφερειάρχη και διαφόρων αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Οι συνέπειες της πρωτοφανούς κατάστασης που έφερε ο κορονοϊός και οι τεράστιες ανάγκες που θα αντιμετωπίσει και η τοπική οικονομία πρέπει να φέρει όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι, με διάθεση συμφωνίας και στόχο να γίνει οπωσδήποτε ο περιβόητος δρόμος. Κάθε ένας απ’ αυτούς που θα συμβάλει στην καθυστέρηση ή ματαίωση του έργου θα λογοδοτήσει στην κάλπη και να είναι όλοι σίγουροι ότι οι ψηφοφόροι τους παρακολουθούν στενά.
Οι επόμενοι λοιπόν μήνες όπου τα δημοτικά συμβούλια κατ’ αρχάς και το περιφερειακό στη συνέχεια θα συζητήσουν τον Μ.Π.Ε. είναι καθοριστικός για την τύχη του έργου. Ας σκεφθούμε όλοι με τα νέα δεδομένα και όχι με την… πολυτέλεια που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.