Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 09:21

Χρυσομάλλης σε Χατζηδάκη: “Παραπλανητική μελέτη για το  Καλαμάτα – Ριζόμυλος”

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης σε Χατζηδάκη: “Παραπλανητική μελέτη για το  Καλαμάτα – Ριζόμυλος”

 

 

Παράταση της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος», πέραν της 6ης Μαΐου, ζήτησε την Τρίτη με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει πως «η κατατεθείσα ΜΠΕ είναι ελλιπής έως παραπλανητική. Ολοκληρωμένη είναι μόνο η μελέτη της παραλιακής χάραξης, η οποία ας μην ξεχνάμε έχει πληρωθεί 2 φορές με χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής τονίζοντας ότι στηρίζει έμπρακτα το σχετικό αίτημα του δημάρχου Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλου, αναφέρει μεταξύ άλλων για την παράταση: «Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα και των σοβαρών περιορισμών που έχει επιφέρει, η παράταση του χρόνου διαβούλευσης της ΜΠΕ θα εξυπηρετήσει την αρτιότερη διαβούλευση, ενημέρωση και λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του δήμου, αλλά θα επιτρέψει επίσης να εκφραστεί καλύτερα και η γνώμη των τοπικών κοινωνιών σε ένα θέμα μεγάλης σημασίας, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις.

Πέραν της παράτασης και σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου "ο Μίλτος Χρυσομάλλης καταδεικνύει μια σειρά σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζει η ΜΠΕ, ζητώντας από τον υπουργό αναλυτικές διευκρινίσεις, προτού προχωρήσει η έγκρισή της. Σημειώνει ότι οι οριζοντιογραφίες και οι μηκοτομές στη μελέτη χρονολογούνται από το 2017, ενώ παράλληλα απουσιάζουν διατομές σε χαρακτηριστικές θέσεις κατά μήκος του άξονα και αντί αυτών εμφανίζονται τυπικές διατομές ανά υπό μελέτη τμήμα. Με άλλα λόγια, δηλαδή απουσιάζει ο οριστικός σχεδιασμός του έργου επί τοπογραφικού υποβάθρου, άρα απουσιάζει το τελικό εύρος κατάληψης του έργου, το οποίο, εντέλει, σηματοδοτεί και το εύρος των απαλλοτριώσεων, κάτι που επιβάλλεται να υπάρχει σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4014/2011.

Επιπλέον, ακόμα και με απλή σύγκριση μέσω ανάγνωσης δορυφορικών φωτογραφιών από δωρεάν εργαλεία στο Διαδίκτυο (π.χ. Google Earth) διαπιστώνεται ότι κτίσματα παρακείμενα της υφιστάμενης οδού, μεταγενέστερα του έτους 2013, δεν εμφανίζονται στα συνοδευτικά σχέδια, αποδεικνύοντας ότι η ΜΠΕ δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση μετά το έτος 2013, η οποία όπως είναι αντιληπτό δεν είναι ίδια με ό,τι ισχύει σήμερα!

Τέλος, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η προς έγκριση ΜΠΕ δεν παραθέτει αναλυτικούς πίνακες και σχέδια, βάσει των οποίων να τεκμηριώνονται τα δεδομένα και το κόστος του έργου και να είναι έτσι δυνατή και η σύγκρισή της με την ήδη από το 2013 αδειοδοτημένη και πλήρως κοστολογημένη παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα-Ριζόμυλος. Αυτό άλλωστε είχε ζητήσει και με σχετικό έγγραφο ήδη από το 2018 το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών".

"Η κατατεθείσα ΜΠΕ είναι ελλιπής έως παραπλανητική. Ολοκληρωμένη είναι μόνο η μελέτη της παραλιακής χάραξης, η οποία ας μην ξεχνάμε, έχει πληρωθεί 2 φορές με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη τόσο η παράταση της διαβούλευσης, όσο και οι διευκρινίσεις των ελλείψεων. Η κοινή λογική επιβάλλει την  επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης που ζούμε, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων πανέτοιμων μελετητικά ώστε να δοθεί άμεσα οικονομική ανάσα και να έχουμε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας. Αυτά είναι η παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος και το Ριζόμυλος - Σουληνάρι, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα", τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης».


NEWSLETTER