Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 07:44

Μεσσηνία: Εντατικές οι εργασίες στο Τζάνε – Καλαμάκι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Εντατικές οι εργασίες στο Τζάνε – Καλαμάκι (βίντεο)

Εργασίες με καλό ρυθμό υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο έργο βελτίωσης του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα από το Πεταλίδι προς το Καλαμάκι.

Αυτό διαπιστώσαμε σε επίσκεψη - αυτοψία στο έργο, για το οποίο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου να παραδοθεί ο δρόμος στην αρχή και στο τέλος του χωρίς την παράκαμψη Πεταλιδίου, από Τζάνε έως Πεταλίδι και από Πεταλίδι έως Καλαμάκι, πλήρης, με διαγράμμιση και με φώτα.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό όμως είναι αδύνατο να τηρηθεί, αφού ακόμα σε κάποια σημεία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ασφαλτόστρωση και γίνονται χωματουργικές εργασίες.

Το θετικό θα είναι οι εργασίες αυτές να συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες μεγάλες καθυστερήσεις.

Πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων, κυρίως τις βραδινές ώρες, καθώς η σήμανση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας, πριν τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν τα ζητήματα που αφορούν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις αρχαιότητες στην παράκαμψη Πεταλιδίου. Στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την προστασία των αρχαιοτήτων και την κατασκευή του “κατ-εντ-κάβερ”, και μέσα στον επόμενο χρόνο θα παραδοθεί η παράκαμψη Πεταλιδίου και ολοκληρωμένο το έργο βελτίωσης στο πολύπαθο τμήμα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER