Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 07:17

Ξεκινά πάλι το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι

Γράφτηκε από τον

Τη συνέχιση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας, ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας επιτρέπει στον ανάδοχο να χρησιμοποιήσει στο έργο ογκόλιθους από αλίευση, από την περιοχή του Βενέτικου, κρίνοντας πως είναι κατάλληλοι, με βάση την ανάλυση του ΙΓΜΕ.

Ο κ. Αλευράς διευκρίνισε πως «αξιολογήθηκε από ειδικούς γεωλόγους η απάντηση - ανάλυση του ΙΓΜΕ για τα πετρώματα. Απάντησε στην ένσταση της εταιρείας ο κ. Γιαννακέας (διευθυντής Τ.Ε.) και απέρριψε το κομμάτι της αποζημίωσης, γιατί η διεύθυνση δεν είπε να σταματήσει το έργο».

Ανέφερε ότι «δεν είχε γίνει διακοπή του έργου, αλλά είχε ζητηθεί από τον ανάδοχο να σταματήσει τις εργασίες μέχρι να γίνει η ανάλυση από το ΙΓΜΕ». Ο ίδιος απάντησε πως ο ανάδοχος έχει πάρει πολύ μικρό ποσοστό ογκόλιθων από τις ποσότητες που δικαιούται από το Βενέτικο κι επέμεινε ότι «είναι εντός προδιαγραφών οι ογκόλιθοι από κει».

Ωστόσο, απαντώντας σε συνεχείς κι επίμονες ερωτήσεις, ο αντιπεριφερειάρχης δεν κάλυψε τους επιβλέποντες μηχανικούς που ζήτησαν τον έλεγχο των πετρωμάτων και την ανάλυση του ΙΓΜΕ για την καλή εκτέλεση του έργου, αναφέροντας πως «ήταν πλεονασμός. Ετσι έκριναν οι υπάλληλοι, τέλος καλό - όλα καλά. Ρωτήστε αυτούς γιατί το έκαναν να ζητήσουν περαιτέρω ανάλυση». Κι εκτίμησε ότι «ήθελαν να είναι σίγουροι με εργαστηριακές αναλύσεις».

Μίλησε για «εξαιρετικό έργο - στολίδι, που το έχει ανάγκη η περιοχή, το ζητούν οι κάτοικοι» και είπε πως «είμαστε σε φάση να εντάξουμε και τα υπόλοιπα έργα (Κιτριές, Παλιόχωρα, Αρχοντικό), όλη την ακτογραμμή».