Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 09:18

"Handelsblatt": Ενδιαφέρον Fraport για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
"Handelsblatt": Ενδιαφέρον Fraport για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Η γερμανική καθημερινή οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» καταγράφει με ρεπορτάζ της το ενδιαφέρον της Fraport για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την «Handelsblatt», η γερμανική εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς «όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο από εκείνα που παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά έχει και εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης» λόγω της Costa Navarino.

«Προκειμένου να ανταποκριθεί στην έκρηξη του τουρισμού που αναμένεται στην Ελλάδα μετά την πανδημία, το αεροδρόμιο θα πρέπει να επενδύσει 60 έως 80 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του σημερινού τέρμιναλ και τη συντήρηση του αεροδιαδρόμου και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναφέρεται σε μελέτη του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών. Το ποσό αυτό θα προέλθει από ιδιώτη επενδυτή» αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τη μετάφραση της dw.com.

Σύμφωνα επίσης με την dw.com «η οικονομική επιθεώρηση «Handelsblatt» επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σύντομα θα αναζητήσει επενδυτές για άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια και η γερμανική Fraport ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα αυτό. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από το 2017 οι Γερμανοί έχουν αναλάβει την αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα για 40 χρόνια. Η Fraport έχει ήδη καταβάλει 1,24 δισ. ευρώ για την είσοδό της στην ελληνική αγορά, ενώ στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχει επενδύσει 440 εκατομμύρια για νέα τέρμιναλ και αεροδιαδρόμους, καθώς και για έργα συντήρησης. Η Fraport ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τον Φεβρουάριο του 2021, τρεις μήνες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER