Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 09:19

Μεσσηνία: “Φως” για παρακάμψεις Πεταλιδίου και Γιάλοβας

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: “Φως” για παρακάμψεις Πεταλιδίου και Γιάλοβας

Παράθυρο αισιοδοξίας για την παράκαμψη της Γιάλοβας και τον δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι (παράκαμψη Πεταλιδίου) ανοίγουν οι κυβερνητικές κινήσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου στελέχη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα κάνουν αυτοψία στο Τζάνε - Καλαμάκι, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν φθηνότερες λύσεις για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του δρόμου. Κινητικότητα υπάρχει και για την παράκαμψη της Γιάλοβας, καθώς κερδίζει έδαφος η πρόταση κατασκευής της με πόρους του υπουργείου Υποδομών.

Κύκλοι της Περιφέρειας εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ανακοινωθεί η ένταξη του έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας σε τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Στελέχη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) θα κάνουν αυτοψία στο Τζάνε - Καλαμάκι την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν φθηνότερες λύσεις για τη διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων.

Υπενθυμίζουμε ότι με προηγούμενη απόφαση του ΚΑΣ απαιτούνται επιπλέον έργα προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί ο δρόμος και παράλληλα να προστατευτούν τα αρχαία.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι είναι δύσκολο να δαπανηθούν 25 εκ. ευρώ και άρα υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι. Αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, η Περιφέρεια θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα χρήματα του ΕΣΠΑ που διατέθηκαν για το έργο.

Θ.Λ.


NEWSLETTER