Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 08:48

Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Αλικοντούζι έως Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

 

Την ένταξη, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Αλικοντούζι στους Γαργαλιάνους, μήκους 50 χιλιομέτρων, εξασφάλισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Σε χθεσινή του επίσκεψη στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, υπεγράφη η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 8.715.028 ευρώ.

Επίσης ο κ. Λεβεντάκης εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου που αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών στο κτήριο του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

«Έργα που για κάποιους μέχρι χθες φάνταζαν μακρινό όνειρο, για εμάς αποτελούν από την αρχή προτεραιότητα και γίνονται πραγματικότητα» σημείωσε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση με τον κ. Πέτσα. Αναλυτικά, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε:  «Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησα σήμερα (χθες) το πρωί, στην Αθήνα και στο γραφείο του, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Κατά τη συνάντηση αυτή, υπεγράφη μεταξύ του υπουργού, εμού του ιδίου και του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”, κ. Χαράλαμπου Αυρηλιώνη, η ένταξη στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για χρηματοδότηση, του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του δικτύου ύδρευσης, έκτασης πενήντα χιλιομέτρων, από το Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων.

Το άνω έργο είναι προϋπολογισμού οκτώ εκατομμυρίων επτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων είκοσι οκτώ ευρώ (8.715.028,00) € και με την υλοποίησή του πρόκειται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα, ως προς την επάρκεια ύδατος, που αντιμετωπίζει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, κατά την άνω συνάντησή μου, με τον κ. υπουργό, αποφασίστηκε να ενταχθεί, άμεσα, σε χρηματοδότηση, έργο που θα αφορά στην πλήρη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Να σημειωθεί, πως το εν λόγω κτίριο φέρει, από το έτος 2015 ακόμα, πρωτόκολλο επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επομένως, κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση, έτσι ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες, που δημιούργησαν τις ζημιές στο κτίριο και αυτό να πληρεί, πλέον, όλους τους κανόνες ασφάλειας, που πρέπει να το διέπουν.

Τέτοια έργα, που για "κάποιους", μέχρι χθες, φάνταζαν σαν ένα μακρινό όνειρο, για εμάς αποτελούσαν, από την αρχή, προτεραιότητα και εν τέλει, γίνονται πραγματικότητα.

Γιατί, από τα πιο απλά, έως και τα πιο σύνθετα, τα αντιμετωπίζουμε, όλα, με την ίδια υπευθυνότητα και τον ίδιο ζήλο, προκειμένου να επιτύχουμε την πραγμάτωσή τους.

Παρούσα στην άνω συνάντηση, με τον υπουργό, ήταν και η ειδική συνεργάτιδα στο Δήμο Τριφυλίας, κ. Βασιλική Πλέτσα (τοπογράφος μηχανικός). Και συνεχίζουμε».

Κ.Μπ.