Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 17:46

Καλαμάτα: Αρχίζει το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αρχίζει το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα

Αρχίζει αυτή την εβδομάδα το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

“Από Δευτέρα θα έχουμε σήματα και θα ξεκινήσει η εργολαβία για την Πλαστήρα” δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, αναφέροντας ότι ολοκληρώθηκε η παρέμβαση υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου στην περιοχή, από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ.

Για το έργο, που θα υλοποιηθεί με ανάδοχο την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.” με έκπτωση 57,36%, στις αρχές Ιουνίου δόθηκε παράταση 6 μηνών από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Παράταση που δεν θα φτάσει και θα χρειαστεί κι άλλη για την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αναδόχου που εγκρίθηκε στις αρχές Μαρτίου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα σε 6 μήνες. Για τους 4 πρώτους μήνες θα υπάρξει ταλαιπωρία των μετακινούμενων προς και από τον οικισμό του Κορδία. Ειδικότερα, τους 3 πρώτους μήνες θα εφαρμοστεί μονοδρόμηση της Πλαστήρα, με κίνηση προς τον Κορδία, και τον 4ο προβλέπεται να αποκλειστεί τελείως η κυκλοφορία.

Με βάση τη διευθέτηση κυκλοφορίας - σήμανσης εκτελούμενων εργασιών που εγκρίθηκε, η κίνηση των οχημάτων που θα αποκλειστούν για τους 4 αυτούς μήνες προτείνεται να διεξάγεται μέσω της Διασποράς και του κόμβου της στη Νέα Είσοδο.

Αρχικά, τον πρώτο 1,5 μήνα θα εκτελεστούν οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο, τον επόμενο 1,5 μήνα στο βόρειο και τον 4ο μήνα στο οδόστρωμα, με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης. Τους 2 τελευταίους μήνες του έργου θα γίνουν οι εργασίες του νέου κυκλικού κόμβου στο τέρμα της Αρτέμιδος και στην αρχή της Πλαστήρα.

Αναλυτικά, με το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα προβλέπονται: Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος, Ευαγγελιστρίας, Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Η εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού για περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα της εφαρμογής της δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390μ. επί του αριστερού (νότιου) πεζοδρομίου. Η σήμανση - ασφάλιση της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παρόδιων ιδιοκτησιών. Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).

Γ.Σ.


NEWSLETTER