Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 08:10

Ονόματα ηρώων σε σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ονόματα ηρώων σε σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

 

Ονόματα σχετιζόμενα με την Ελληνική Επανάσταση και την ίδρυση του ελληνικού κράτους πρόκειται να λάβουν οι σήραγγες του αυτοκινητόδρομου Α7 Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Αυτό προκύπτει έπειτα από παλαιότερη πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς το υπουργείο Υποδομών, για τη σχετική ονοματοθεσία στις σήραγγες Αρτεμισίου (“Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”) και Ραψομάτη (“Νικηταράς”).

Όπως κάνει γνωστό με χθεσινό δημοσίευμά του το ypodomes.com, ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμαλής αποδέχθηκε το αίτημα αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση: “Κρίνεται σκόπιμη η ονοματοδοσία των λοιπών σηράγγων του τμήµατος Κορίνθος - Τρίπολη - Καλαμάτα του αυτοκινητοδρόµου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη με ονόματα που αποτελούν υπόμνηση σημαντικών θέσεων, προσώπων ή θεμάτων προβολής της ευρύτερης περιοχής”.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αντίστοιχη ονοματοθεσία και των υπολοίπων σηράγγων του Α7 και έτσι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα προσεχώς θα δοθούν τα ακόλουθα ονόματα:

- Η Σήραγγα Στέρνας θα ονομαστεί “Ιωάννης Καποδίστριας”.

- Η Σήραγγα Νεοχωρίου θα ονομαστεί “Φιλελλήνων”.

- Η Σήραγγα Αρτεμισίου θα ονομαστεί “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

- Η Σήραγγα Καλογερικού θα ονομαστεί “Πατριάρχου Γρηγορίου Ε”.

- Η Σήραγγα Ραψομάτη θα ονομαστεί “Νικηταράς”

- Η Σήραγγα στα Τσουκαλέικα θα ονομαστεί “Παπαφλέσσας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER