Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 11:29

Ετοιμος ο φάκελος για το Μεσσήνη - Εύα

Γράφτηκε από τον
Ετοιμος ο φάκελος  για το Μεσσήνη - Εύα

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο φάκελος του έργου βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη - Εύα, προϋπολογισμού 6.7 εκ. ευρώ, για ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Και εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούνιο μπορούν να κατατεθούν και οι φάκελοι για το τμήμα Εύα - Βαλύρα και τους δρόμους Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, συνολικού προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ.
Ο κ. Αλευράς υπενθύμισε ότι οι δρόμοι αυτοί έχουν χαρακτηριστεί ως έργο-"σημαία" για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι: Ο δρόμος Μεσσήνη - Εύα είναι μήκους 5,6 χιλιομέτρων. Ο  δρόμος Εύα - Βαλύρα, 4,7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ την ερχόμενη Δευτέρα, θα περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο φάκελος για τους δρόμους Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, συνολικού μήκους 10 χλμ. και προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ, βρίσκεται στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και περιμένουν την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.
Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι με βελτιώσεις στην 7η επαρχιακή οδό, από τη Βαλύρα έως και τη Δημοτική Ενότητα Είρας, που προβλέπονται από τους ΚΑΠ και το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη θα συνδεθούν η Αρχαία Μεσσήνη και ο Επικούριος Απόλλωνας και θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης.
Γ.Σ.


NEWSLETTER