Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 19:03

Ξεκινούν χωματουργικά στο Μεσσήνη – Λάμπαινα

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν χωματουργικά στο Μεσσήνη – Λάμπαινα

 

Έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες: Αυτό απάντησε σε ερώτησή μας ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος για το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη - Λάμπαινα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε πως σύντομα ξεκινούν και οι χωματουργικές εργασίες, ενώ διευκρίνισε πως πρόκειται για έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι τη σύμβαση για το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη - Λάμπαινα, προϋπολογισμού 8,67 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πέρυσι το Σεπτέμβριο. Η αρχική πρόβλεψη ήταν να ξεκινήσει πριν το τέλος του περασμένου χρόνου και να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά τη βελτίωση και αναβάθμιση της 7ης επαρχιακής οδού, για μήκος 8.410 μέτρων, στα τμήματα Μεσσήνη - Εύα και Εύα - Λάμπαινα. Το έργο από την αρχή έως το τέλος κατασκευάζεται επί του υφιστάμενου δρόμου σε δύο τμήματα.

Α. Στο τμήμα Μεσσήνη - Εύα η παρέμβαση ξεκινά από τη συμβολή του κόμβου της περιφερειακής οδού Μεσσήνης με την 7η επαρχιακή οδό και κατευθύνεται βόρεια καταλήγοντας στην αρχή της παράκαμψης Εύας με μήκος τμήματος 5,6 χλμ.

Β. Στο τμήμα Εύα - Λάμπαινα η παρέμβαση ξεκινά από το τέλος της παράκαμψης Εύας, κατευθύνεται βόρεια και καταλήγει στο τέλος του νέου ισόπεδου κόμβου προς Αρχαία Μεσσήνη με μήκος τμήματος 2,8 χλμ.

Στα τμήματα αυτά, προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της υπάρχουσας οδού με αλλαγή της τυπικής διατομής της, ώστε να ικανοποιούνται οι συνθήκες ασφαλούς και ομαλής κυκλοφορίας, η ομαλή απορροή των ομβρίων, η αποστράγγιση της οδού με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου της οδού. Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, νέα τεχνικά και επέκταση υφισταμένων τεχνικών απορροής ομβρίων, δημιουργία τετρασκελών ισόπεδων κόμβων στις συμβολές με επαρχιακές οδούς και κατασκευή τρισκελών ή τετρασκελών ισόπεδων κόμβων. Το έργο περιλαμβάνει επίσης δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο σύνολο της οδού, καθώς και διαγράμμιση. Επιπλέον προβλέπονται δαπάνες για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές εργασίες, εργασίες μετατόπισης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κλπ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER