Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 08:31

Θωρακίζεται ο λιμενοβραχίονας στο λιμανάκι της Καρδαμύλης

Γράφτηκε από τον

Ανακατασκευάζεται και θωρακίζεται ο λιμενοβραχίονας στο λιμανάκι της Καρδαμύλης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με ανάδοχο τον εργολάβο Πάρη Καλλιντέρη.

Οπως μας ενημέρωσε ο ανάδοχος, αρχικά έπεσαν βράχια για να προστατευτεί το σπηλαίωμα που είχε δημιουργηθεί. Φτιάχτηκαν τρία τοιχία με ανοξείδωτο οπλισμό από την πλευρά του σπηλαιώματος, από κει που χτυπάει η θάλασσα. Εγιναν καθαιρέσεις και ο λιμενοβραχίονας στρώθηκε με βιομηχανικό χτενιστό δάπεδο με τον κατάλληλο οπλισμό. Απομένει να μπουν ανοξείδωτοι κρίκοι για να δένουν τα σκάφη, να φτιαχτούν κάποιες σκάλες και να τοποθετηθούν μπάρες, ώστε ο λιμενοβραχίονας να κλείνει και να μην μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

“Τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον λιμενοβραχίονα μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, καθώς ο χώρος θα είναι για τον περίπατο και τη χαλάρωση του κόσμου και για να φιλοξενεί εκδηλώσεις”, παρατήρησε ο κ. Καλλιντέρης.

Τη μελέτη για το έργο έκανε ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας και για την υλοποίησή του έδειξε ενδιαφέρον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Γ.Σ.