Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 09:41

Την επόμενη εβδομάδα …παραλία στο Ακρογιάλι

Την επόμενη εβδομάδα …παραλία στο Ακρογιάλι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας, με την κατανόηση και τη στήριξη των κατοίκων κι επαγγελματιών της περιοχής.

Και αυτό γιατί μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της προσάμμωσης και της δημιουργίας παραλίας για μπάνιο, όπως προβλέπεται από το έργο.
Αυτές τις μέρες, αμέσως μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που δόθηκε, εναποτίθενται στην ακτή άμμος και πέτρες από το χείμαρρο της Σάνταβας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του έργου. Η παραλία που θα δημιουργηθεί, θα είναι 15 μέτρα μέσα στη θάλασσα από το δρόμο.
Η εικόνα στην παραλία μπορεί να μην είναι ελκυστική τώρα, αλλά εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί πολύ σύντομα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε η περιοχή να δουλέψει κανονικά κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.
Την ικανοποίησή τους για την πορεία του έργου μας εξέφρασαν κάτοικοι κι επαγγελματίες. «Κάνουμε υπομονή, γιατί θα έχουμε μια από τις καλύτερες παραλίες», επεσήμανε ο επαγγελματίας Δημήτρης Σκιάς. Τόνισε ότι πρόκειται για το έργο που η περιοχή περίμενε χρόνια. Κι ευχαρίστησε εκ μέρους της περιοχής τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και το διευθυντή Τεχνικών Εργων Παναγιώτη Γιαννακέα για την επιτάχυνση των εργασιών.
Για την ώρα οι επισκέπτες της περιοχής κάνουν το μπάνιο τους σε διπλανή παραλία, που αποκαταστάθηκε μετά την κατασκευή του 4ου προβόλου.
Στη Μικρή Μαντίνεια παρά την απόφαση για σταμάτημα των εργασιών από την 1η Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, οι εργασίες συνεχίζονται (κοντά στο λιμανάκι του Κωνσταντινέα) με τη μεταφορά και την εναπόθεση βράχων με φορτηγά, τους οποίους στρώνει ο πλωτός γερανός.