Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 19:42

Προσωρινός ανάδοχος για παραλιακή Αγίου Νικολάου

Γράφτηκε από την
Προσωρινός ανάδοχος για παραλιακή Αγίου Νικολάου

 

Προσωρινό μειοδότη για το έργο βελτίωσης της παραλιακής οδού στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Είναι η εταιρεία PPS Square Τεχνική ΙΚΕ με έκπτωση 26,29%, ενώ στον διαγωνισμό κατατέθηκε μία ακόμα προσφορά με έκπτωση 12,43%.

Η περιοχή επέμβασης αφορά το τμήμα στην περιοχή του λιμανιού και την παραλιακή οδό, σε μήκος 400 μέτρων.

Στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης και ανάπλασης της παραλιακής οδού του Αγίου Νικολάου, προβλέπεται η αποξήλωση όλων των υλικών επίστρωσης της οδού, ενώ απομακρύνονται τα υφιστάμενα σήμερα πεζοδρόμια, όπως και ο αστικός εξοπλισμός, καθώς και οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού.

Η τελική επίστρωση της επιφάνειας θα είναι από κυβόλιθους, ενώ σε ορισμένα σημεία που έχει οριοθετηθεί το πεζοδρόμιο, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί τα υλικά επίστρωσης, θα τοποθετηθούν αντιολισθητικές πλάκες πεζοδρομίου. Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης νέα φωτιστικά σώματα, δοχεία απορριμμάτων και δοχεία για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2020”, στα πλαίσια της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Επενδύσεων (ΟΧΕ) και ο χρόνος εκτέλεσής του είναι 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.


NEWSLETTER