Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 10:12

Το Νοέμβριο η σύμβαση για το Τζάνε - Καλαμάκι

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ.

Το έργο, όμως, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ουσιαστικά να εκτελείται την άνοιξη του 2014, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι απαλλοτριώσεις που είναι πολλές, καθώς προβλέπονται οι παρακάμψεις του Πεταλιδίου, του Καλαμακίου και του Τζάνε.
Οπως μας ενημέρωσε στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει κληθεί για υπογραφή της σύμβασης η ανάδοχος εταιρεία "Γ. Πετρής ΑΤΕ", με την προοπτική, όμως, ο χρόνος υλοποίησης της σύμβασης να μην ξεκινήσει με την υπογραφή, αλλά με την παράδοση των εκτάσεων όπου θα γίνει το έργο. Η παράδοση των εκτάσεων από τους ιδιοκτήτες τους θα επιδιωχθεί να γίνει με επιτάξεις  συναινετικού χαρακτήρα, όπου οι ιδιοκτήτες θα συμφωνήσουν να πληρωθούν για την αξία των επικειμένων, για να παραδώσουν τη γη τους πριν ολοκληρωθεί ο καθορισμός τιμής μονάδας από το δικαστήριο. Διαδικασία που αναμένεται να πάρει χρόνο. Μάλιστα, έχει ανατεθεί σε εκτιμητή, όπως προβλέπεται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις, η εκτίμηση της αξίας των εκτάσεων που θα επιταχθούν.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο, που έχει δημοπρατηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και είναι το πρώτο τμήμα από το δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, που έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης μετά από μελέτες χρόνων.