Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 09:18

Εργα συγκράτησης βράχων στο Καλαμάτα - Σπάρτη


Ξεκίνησε το έργο προστασίας από τις καταπτώσεις των βράχων στον Ταΰγετο, στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις σε 4 σημεία από τα πιο επικίνδυνα της διαδρομής, με βάση την εμπειρία της πρώην ΔΕΚΕ της Περιφέρειας, που για χρόνια είχε την ευθύνη παρακολούθησης του δρόμου.
Η παρέμβαση ξεκίνησε από το σημείο όπου πριν από κάποια χρόνια ένας βράχος που είχε πέσει είχε τραυματίσει σοβαρά έναν συμβασιούχο πυροσβέστη, ο οποίος επέστρεφε στην Καλαμάτα από τη δουλειά του στον Ταΰγετο με τη μηχανή του.
Τέτοιο έργο προστασίας στον Ταΰγετο γίνεται για πρώτη φορά, παρά την επικινδυνότητα του δρόμου. Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημείωσαν ότι θα παρακολουθήσουν το έργο με ιδιαίτερη προσοχή, για να δουν τη συμπεριφορά και την ανταπόκρισή του ώστε να το συνεχίσουν αργότερα και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο, αν το επιτρέψει ο καιρός.
Η εταιρεία που το κατασκευάζει θα υλοποιήσει στη συνέχεια παρόμοιο έργο προστασίας στο δρόμο Αμφεια - Πολιανή, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, καθώς έχει αναδειχθεί ανάδοχος και σ’ αυτό το έργο.