Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 08:27

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της Ψαρών

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της Ψαρών

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει το έργο της ανάπλασης στην οδό Ψαρών. Χθες, έγινε η σκυροδέτηση του ανατολικού πεζοδρομίου, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η σκυροδέτηση στο δυτικό πεζοδρόμιο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, ήδη έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του οδοστρώματος, και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών πλακών στα πεζοδρόμια, και παράλληλα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών κυβόλιθων στο οδόστρωμα.

 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτοψία στο έργο έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νέων Έργων Βασίλη Κουτραφούρη και τον ανάδοχο του έργου. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, με το έργο να εκτελείται τμηματικά για τη λιγότερη δυνατή όχληση. Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της οδού, ο ανάδοχος του έργου θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στο δεύτερο τμήμα της Ψαρών, από Δημοσθένους έως Σόλωνος, μπροστά από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας. Η ανάπλαση στην οδό Ψαρών αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας», που περιλαμβάνει αρκετούς δρόμους του κεντρικού ιστού της Καλαμάτας, στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης. Ο προϋπολογισμός τού έργου ανέρχεται σε 6.877.080 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.