Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 09:04

Ενα ακόμη βήμα για επέκταση του Αεροδρομίου Καλαμάτας: Ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις των 49 στρεμμάτων

Ενα ακόμη βήμα για επέκταση του Αεροδρομίου Καλαμάτας: Ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις των 49 στρεμμάτων

 

Εχει προχωρήσει και βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της η διαδικασία των απαλλοτριώσεων των 49 στρεμμάτων για την επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η επέκταση προβλέπεται να γίνει στη ΒΑ πλευρά του αεροδρομίου, που ανήκει στα όρια αναδασμού της Μικρομάνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τον δικηγόρο Στάθη Σταματόπουλο - εκπρόσωπο των ιδιοκτητών της περιοχής, στα μέσα Μαΐου το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας εκδίκασε την υπόθεση προσδιορισμού της οριστικής τιμής των απαλλοτριούμενων εκτάσεων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Στο μεταξύ, η πλευρά των ιδιοκτητών προχωράει και την αναγνώριση τίτλων των δικαιούχων, ώστε όταν έρθει η ώρα, να μην καθυστερήσει η καταβολή των χρημάτων της απαλλοτρίωσης.

Ο κ. Σταματόπουλος μας επεσήμανε ότι οι απαλλοτριώσεις προχωρούν με τον νόμο Βορίδη, που επιτρέπει στον ανάδοχο - ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει την αξιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, να μπει και να κάνει εργασίες στα 49 στρέμματα, πριν ακόμα πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Οσον αφορά την προσωρινή τιμή που έχει προσδιοριστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, εκτιμάται πως είναι σε λογικά, ικανοποιητικά πλαίσια, αρκετά παραπάνω από την πρόταση του ορκωτού εκτιμητή του Δημοσίου και έχει καθοριστεί στα 4, 5 και 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Γ.Σ.