Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:32

Τον Σεπτέμβριο προσφορές για Μηναγιώτικο Φράγμα, διαβεβαίωσαν τον Λαμπρόπουλο

Τον Σεπτέμβριο προσφορές για  Μηναγιώτικο Φράγμα, διαβεβαίωσαν τον Λαμπρόπουλο

 

Οι δεσμευτικές προσφορές για το Μηναγιώτικο Φράγμα θα κατατεθούν εντός του Σεπτεμβρίου ώστε να αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος τον Οκτώβριο που θα στείλει μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό έγινε γνωστό μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» για την αόριστη απάντηση στην Βουλή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη και κατόπιν επικοινωνίας του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου με τον διευθυντή Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκο Σέργη. Συγκεκριμένα χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος δήλωσε γραπτώς:  « Ύστερα από επικοινωνία που είχα σήμερα, 23/7/2024, με τον Διευθυντή Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκο Σέργη, σχετικά με το Μηναγιώτικο Φράγμα, με ενημέρωσε για τα εξής: 

  1. Έχει τελειώσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και το έργο βρίσκεται σε τελική φάση Δημοπράτησης.
  2. Τα τεύχη της τελικής φάσης, έχουν εγκριθεί από την Μονάδα ΣΔΙΤ και έχουν αποσταλεί στην Ειδική Υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης προς έγκριση.

Αμέσως μετά ακολουθεί η δημοσίευση της Προκήρυξης, για κατάθεση Δεσμευτικών Προσφορών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί εντός 40 ημερών, δηλαδή μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  1. Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση των Προσφορών από Επιτροπή του Διαγωνισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου σε έναν μήνα. Μέσα στον Οκτώβριο θα υπάρξει Προσωρινός Ανάδοχος, ο οποίος σε τέσσερις μήνες είναι υποχρεωμένος να αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις Συμβάσεις για να κατατεθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 
  2. Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα υπογραφεί άμεσα η Σύμβαση, για την κατασκευή του έργου.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι, το έργο με Τίτλο «Κατασκευή Φράγματος Μηναγιώτικου και Δίκτυο Άρδευσης, Νομού Μεσσηνίας», έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΔΩΡ 2.0, από το οποίο θα υλοποιηθεί ως Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το κατασκευαστικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 98.500.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και η επιχορήγηση από το ΤΑΑ σε 29.550.000 ευρώ».