Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 21:01

Εγκριση χρηματοδότησης για βιολογικό καθαρισμό Κορώνης

Εγκριση χρηματοδότησης για βιολογικό καθαρισμό Κορώνης

 

Την ένταξη των έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Κορώνης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με ποσό 7.772.500 ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αναφέρει ότι “νέα επιτυχία για την δημοτική αρχή αποτελεί η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Κορώνης στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Μετά από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, σε συνέχεια της χρηματοδότησης του έργου «Έργα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης Δήμου Πύλου-Νέστορος (έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού)», ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρβέλας πραγματοποίησε σειρά επαφών και απέστειλε

πλήρως τεκμηριωμένες επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς για να λάβει σήμερα το θετικό αποτέλεσμα για την ομαλή συνέχιση του έργου.

Το έργο εκτελείται ταχύτατα και σήμερα βρίσκεται στο 30% της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου του.

Με την θετική και καθοριστική συνεισφορά του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Δημήτριου Σταμάτη και του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Υλοποίησης Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του

ΥΠΕΣ κ. Ελευθέριου Παπαβασιλόπουλου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ποσού 7.772.500 ευρώ για τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ώστε το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Άλλος ένας στόχος της σημερινής δημοτικής αρχής γίνεται πράξη, εργαζόμενη σκληρά, πάντα με σταθερά βήματα, για την επιτυχημένη υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ένα έργο - όνειρο που γίνεται πραγματικότητα!”.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Π. Καρβέλας για “το μεγάλο έργο που κυριολεκτικά θα δώσει νέα πνοή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πανέμορφης και ιστορικής Κορώνης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για την διασφάλιση της χρηματοδότησης, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της πόλης της Κορώνης.

Ευχαριστώ όλους τους δημότες του Δήμου Πύλου - Νέστορος για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην παρούσα δημοτική αρχή και ειδικότερα τους πολίτες της πόλης της Κορώνης που ούτε μία στιγμή δεν αμφισβήτησαν την υλοποίηση του έργου.

Ευχαριστώ τον κατασκευαστή του έργου για την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό Κορώνης «Δημόπουλος Α.Τ.Ε», για την προσεκτική υλοποίηση του έργου, καθώς και για την υπομονή που έδειξε, μέχρι να επιτύχουμε τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου για την ομαλή ολοκλήρωσή του”.